Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Solfeggio 6

Udžbenik za 6. razred solfeggia za osnovne škole

Ivan Golčić, Autor

Solfeggio 6

Udžbenik za 6. razred solfeggia za osnovne škole

Autor: Ivan Golčić

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 29x21

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 2009.

Stranica: 131

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 8,90 €
(~67,06 kn)

Akcijska cijena: 7,90 €
(~59,52 kn)

Opis:

Solfeggio 6 je udžbenik u kojem se obrađuje gradivo šestoga razreda solfeggia predviđeno nastavnim planom i programom za osnovnu glazbenu školu.

U prvom dijelu udžbenika kroz sve sadržaje ponavlja se i učvršćuje obrađeno nastavno gradivo ranijih razreda s dodanim elementima novoga gradiva predviđeno nastavnim planom i programom za šesti razred solfeggia.
Dostatni izbor ritamskih i melodijsko-ritamskih primjera omogućuje učitelju individualni pristup učeniku prema njegovim mogućnostima u svladavanju gradiva.
U udžbeniku se vježbaju u ranije obrađenim tonalitetima dvoglasni primjeri, didaktički melodijsko-ritamski primjeri te primjeri iz glazbene literature sa zahtjevnijom melodijskom i ritamskom građom.

U melodijskim i melodijsko-ritamskim primjerima alteracija je izmjenična i prohodna, s pokojim skokom na alterirani i sa alteriranig tona. Modulativni melodijsko-ritamski primjeri zastupljeni su u didaktičkim primjerima i primjerima iz glazbene literature.

Melodijsko-ritamske primjere iz glazbene literature u tim tonalitetima teže je pronaći, pa je uz primjere u originalnim tonalitetima zbog edukativnih razloga dio napisanih primjera u tim tonalitetima transponiran.