Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Dođi, Gospodine Isuse

Pjesmarica za susrete, molitve i mise s mladima

Ivan Malbašić, Uredio

Dođi, Gospodine Isuse

Pjesmarica za susrete, molitve i mise s mladima

Uredio: Ivan Malbašić

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 24x17

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 2005.

Stranica: 173

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 59,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Sredinom studenoga 2004. g., uoči smotre zborova i skupina mladih na Festivalu svete Cecilije Varaždinske biskupije, predstavljena je nova pjesmarica za susrete, molitve i mise s mladima, koju je izdao Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije, a projekt je ostvarila Zajednica mladih varaždinske katedrale.

Tijekom predstavljanja nekoliko skladbi od ukupno 204 pjesme iz pjesmarice izveo je zbor Zajednice mladih pod vodstvom Ivana Malbašića, koji je i uredio izdanje pod nazivom “Dođi, Gospodine Isuse”. O stvaranju pjesmarice na predstavljanju su govorili sami mladi, koji su istaknuli kako je ona izranjala iz njihova zajedništva, molitve i druženja. Naglasili su kako im je jedan od većih problema u počecima molitvenih okupljanja bio organiziranje pjevanja na susretima i misama s mladima.

Nakon sabiranja i kopiranja raznih pjesama zaželjeli su izdati pjesmaricu koja bi pomogla svima koji se u radu s mladima budu susretali sa sličnim poteškoćama. Ujedno su poželjeli svima koji će se njome koristiti da im posluži da pjesmom zahvaljuju Gospodinu na svim dobročinstvima, kao i da im pomogne u duhovnom rastu s Bogom. No, također su istaknuli da ova nova pjesmarica nikako ne želi zamijeniti druge liturgijske pjesmarice, pa potiču mlade da i dalje izvode i ostale pjesme iz bogate hrvatske crkvene baštine.