Hrvatska za stolom – mirisi i okusi Hrvatske
Ivanka Biluš, Božica Brkan, Lidija Ćorić, Cirila Rode, Autor
Hrvatska za stolom – mirisi i okusi Hrvatske
Autor: Ivanka Biluš, Božica Brkan, Lidija Ćorić, Cirila Rode
Stanje: Rabljeno
Uvez: Tvrdi
Format: 29x21
Izdavač: Alfa
Godina: 1996.
Stranica: 192
Jezik: Hrvatski
Cijena u knjižari:
250,00 €
(~33,18 €)
Cijena: 11,90 €
(~89,66 kn)
Opis:
Knjiga, iako predstavlja “cvjetnjak” hrvatske tradicije, vještine i kulture priređivanja jela, nije samo niz naputaka kako pripremiti dobro i ukusno jelo, već ona želi predstaviti Hrvatsku u različitim vidovima. Hrvatska za stolom, kako je nazvasmo, nudi bogatu i raznoliku hrvatsku gastronomsku kulturu, ali i sve ono što gastronomiju prati. Dakle, i raznolikost hrvatskih zemalja, njihovu povijest i tisućljetnu kulturnu baštinu kao nezamjenjiv dio hrvatskoga duhovnoga identiteta. Ona progovara i o znamenitim Hrvatima koji su proteklih trinaest stoljeća ugradili sebe i svoje stvaralaštvo u nastojanja da se sačuva i proslavi, unatoč svim protivnostima, nesklonim vremenima i tuđim presizanjima, hrvatsko ime, ime hrvatskoga jezika i naroda, te da se uspostavi, učvrsti i očuva samostalna i demokratska hrvatska država. Hrvatska jela proizašla su iz različitih plodova zemlje Hrvata; i onih kontinentalnih i onih mediteranskih. U toj različitosti ogleda se i raznovrsnost hrvatske kuhinje i bogatstvo njezina stola.