Sva jela od povrća
500 najboljih recepata
Urednica: Ivanka Borovac
Stanje: Rabljeno
Uvez: Tvrdi
Format: 20x14
Izdavač: Mozaik knjiga Zagreb
Godina: 2005.
Stranica: 383
Jezik: Hrvatski
Cijena: 6,90 €
(~51,99 kn)
Opis:
Prošlo je vrijeme kad je povrće bilo samo prilog velikom komadu mesa — danas ga ljudi vole više no ikada. Povrće u jela unosi promjenu i profinjenost koju samo meso nikad ne može postići. Biljke su, i za one koji vole meso, osnova hranidbenoga lanca i popravljaju okus jela. Mnogi ljudi vole se zdravo i lagano hraniti ne odričući se užitaka ili žele oživiti kulinarska sjećanja na godišnji odmor. Sve je to lako moguće jer se u trgovinama tijekom cijele godine nalazi obilje raznoga povrća koje se uzgaja kod nas ili u stranim zemljama.
Što različitije povrće jedemo to su obroci raznovrsniji i skladniji. Ne morate postati vegetarijanac niti jesti samo svježe povrće, no povrće sve više postaje osnova zdrave prehrane. Ni jedna druga skupina namirnica ne sadrži toliko hranjivih tvari, a istodobno tako malo kalorija i toliko raznih okusa.
Da biste pravilno pripremili povrće, pridržavajte se nekoliko jednostavnih osnovnih pravila, a ostalo neka bude vaš odabir. Nove ideje pri kuhanju, stavljanju začina i kombiniranju stvorit će i od najjednostavnijih domaćih sorti neobičan kulinarski doživljaj. U ovoj knjizi nalaze se opisi raznih vrsta povrća, njihove hranjive tvari, recepti za ukusna jela iz cijeloga svijeta te praktični savjeti za kupovanje povrća i pravilno pripremanje.