Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

The secret history of the Mongol Queens

How the daughters of Genghis Khan rescued his empire

Jack Weatherford, Autor

The secret history of the Mongol Queens

How the daughters of Genghis Khan rescued his empire

Autor: Jack Weatherford

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 21x13

Izdavač: L1

Godina: 2010.

Stranica: 317

Jezik: Engleski

Rabljeno stanje

Cijena: 7,90 €
(~59,52 kn)

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Mongolske kraljice iz trinaestog stoljeća vladale su najvećim carstvom koje je svijet ikada poznavao.

Kraljice Puta svile pretvorile su očeva osvajanja u prvo zaista međunarodno carstvo na svijetu, njegujući trgovinu, obrazovanje i religiju na svim svojim teritorijima i stvarajući ekonomski sustav koji se protezao od Tihog oceana do Sredozemlja. Izvanredne priče o tim moćnim kraljicama izvikale su iz Carstva, šokirajući građane Europe i islamskog svijeta.

Nakon smrti Džingis-kana 1227. godine, izbili su sukobi između njegovih kćeri i snaha; ono što je počelo kao rat između moćnih žena ubrzo je postalo rat protiv žena na vlasti dok se brat okrenuo protiv sestre, a sin protiv majke. Na kraju ove epske borbe dinastija mongolskih kraljica naizgled je ugašena zauvijek, jer su čak i njihova imena izbrisana iz povijesnog zapisa.

Dva stoljeća kasnije, jedna od najneobičnijih i najvažnijih ratnih kraljica povijesti – kraljica Mandhuhai – pojavila se kako bi se osvetila nepravdi, spasila izmučene komade mongolskog carstva i vratila red u uništeni svijet. Vodila je svoje vojnike kroz pobjedu nakon pobjede. U tridesetim godinama udala se za sedamnaestogodišnjeg princa, a rodila je osmero djece usred karijere provedene u borbi protiv kineske dinastije Ming s jedne i niza muslimanskih ratnih zapovjednika s druge strane. Njezin neviđeni uspjeh na bojnom polju izazvao je Kineze u najgrublju i najskuplju fazu gradnje zidova u povijesti. Upuštajući se u bitku čak i dok je bila trudna, borila se da ponovno sastavi mongolsku naciju Džingis-kana i sačuvala je da vlastita djeca mogu vladati u miru.