Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Ratno stanje

Tajna povijest CIA-e i Bushove administracije

James Risen, Autor

Ratno stanje

Tajna povijest CIA-e i Bushove administracije

Autor: James Risen

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 24x15

Godina: 2006.

Stranica: 221

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 119,00 kn

Opis:

Za razotkrivanje brojnih skandala u obavještajnoj zajednici jedan od glavnih krivaca svakako je James Risen, koji već godinama komentira nacionalnu sigurnost u New York Timesu.

Na temelju izvanrednih izvora od vrha do dna Washingtona i sa svih strana svijeta te na temelju desetaka razgovora s ključnim ličnostima u nacionalnoj sigurnosnoj zajednici, ova knjiga otkriva skandalozne poteze i promašaje CIA-e i Bushove administracijie, administracije u kojoj «Chaney i Rumsfeld dominiraju, Condie Rice je marginalizirana, Tenet je kućni psić ljubimac, a Collin Powell tužno je beznačajan. Teško je reći je li Bush vođa ili se njime poigravaju…». Knjiga «Ratno stanje» prvi put otkriva tu tajnu povijest, pa i skandale koji će drukčije oslikati Bushovo predsjedništvo.

Iza zaprepašćujućih detalja Risen otkriva nadasve neugodne oblike ponašanja: osobe koje su u CIA-i tražile istinu otpuštene su ili ignorirane; gažena su dugogodišnja pravila; pripremale su se atentatorske ekipe; planirali su se ratni zločini. No uza svu agresivnost američkih špijuna, kao da nitko nije htio vidjeti presudne veze između al-Qaide i Saudijske Arabije… i mnoge druge osjetljive probleme.

Još od otkrića CIA-inih i FBI-jevih zloporaba sedamdesetih godina dvadesetoga stoljeća nije objelodanjeno toliko skandala u obavještajnoj zajednici. U širem smislu, Risenova tajna povijest pokazuje pravo djelovanje moći za mandata Georgea W. Busha.