Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Trideset dana s dušama u čistilištu

Svagdašnja razmišljanja, poticaji i molitve

Jean-Marie Girardin, Autor

Trideset dana s dušama u čistilištu

Svagdašnja razmišljanja, poticaji i molitve

Autor: Jean-Marie Girardin

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x13

Izdavač: L1

Godina: 1994.

Stranica: 106

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 3,90 €

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Sveta je i pobožna misao moliti za mrtve, da se oslobode od grijeha«, piše u Drugoj knjizi Makabejaca (2 Mak 12,45).
To uvjerenje bijaše vrlo rano u Izraelu, uvjerenje, da je dobro i korisno moliti za pokojnike, sjećati se njih u molitvama i oplakivati ih trideset dana. Tako su »Izraelci oplakivali Mojsija trideset dana na Moapskim poljanama« (Pnz 34,8).
Crkva moli posebno za sve vjerne mrtve 2. studenoga svake godine. Pobožnost vjernika posvetila je mjesec studeni za pokojne, moleći za olakšanje dušama u čistilištu.
Ova knjiga Trideset dana za duše u Čistilištu probudit će i oživjeti uspomenu na naše drage i mile, koji su otišli na drugi svijet, oživjet će naše zajedništvo s njima. Potaknut će nas, da tim dušama pomognemo, ali i nas će ohrabriti i poticati na život, da budemo odaniji volji Božjoj, koji nas je stvorio za Nebo.
Svaki dan mjeseca studenoga razmišljat ćemo o nauci Crkve o Čistilištu, o životu duša u Čistilištu, o njihovim mukama za očišćenje, te o našoj pomoći, koju im možemo pružiti. Dolazit će nam na pamet razlozi naše pomoći, što će poslužili i našem duhovnom životu, za naše osobno posvećenje i usavršavanje na putu za drugi svijet.