Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Cvijeće za balkone i terase

Joachim Mayer, Autor

Cvijeće za balkone i terase

Autor: Joachim Mayer

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 29x21

Izdavač: Mozaik knjiga Zagreb

mozaik knjiga logo

Godina: 2006.

Stranica: 191

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 189,00 € (~1.424,02 kn)

Cijena: 11,90 €
(~89,66 kn)

Opis:

Cvijeće za balkone i terase – Nova knjiga sa slikama i opisom više od 200 omiljenih biljaka

Slaganje cvijeća ima svoju umjetničku stranu. Kao pri slikanju možete se igrati bojama i oblicima te pustiti mašti na volju. Slika “zelene dnevne sobe” može biti jednostavna: gledamo li na balkon i terasu kao na prostorije na otvorenom, možemo ih također udobno i osobito urediti poput najugodnijih soba u kući. No, na njima se ističu biljke kao “živi predmeti” i ukrasi. Najljepše je pritom što balkon i terasu svake godine možete nanovo “oslikati” i urediti. Možete učiti na osobnim iskustvima i postupno se približiti uređenju iz snova. Važne su ideje, a one najbolje dolaze ako vjerujete sebi i isprobate nešto neobično ili jednostavno što može imati veliki učinak. Naravno, također pomažu slike u časopisima i knjigama ili pogled na neki drugi balkon….

Knjiga je puna kvalitetnih savjeta, opisa i slika, preko 200 omiljenih biljaka. Na kvalitetnom papiru, i s vrhunskom ispisom teksta i fotografija na 190 stranica. Idealna je za početnike, ali i za prave znalce koji su željni naučiti još tajni o biljkama i cvijeću.

Naučite sve o uređenju balkona i terasa! Sve od osnova uređenja, do kombiniranja i slaganja boja i oblika u jednu cjelinu. Također opisuje biljke i kombinacije biljaka tako da vam vrt ili terasa bude tijekom cijele godine u cvijetu. Osim o uređenju balkona, vrlo detaljno i kvalitetno su opisane i prikazane putem fotografije, uzgoj biljaka iz sjemena i samo razmnožavanje biljaka. Sadnja biljaka u posude, te kako odabrati odgovarajuće posude za Vaše biljke. Njega biljaka tijekom cijele godine, s opisima i slikama iz prakse.

Zaštita biljaka – Sprečavanje i liječenje zaraženih biljaka. Te velika tablica s popisom štetnika i bolesti. I veliki godišnji kalendar radova, u kojem se opisuje svaki mjesec posebno, i svaki posao koji treba obaviti da cvijeće i biljke budu u izvrsnom stanju.

I na kraju detaljni opisi biljki u kojima se opisuje sve od: Imena biljke (domaći i latinski nazivi), porodica i porijeklo biljke, visina i oblik biljke, doba cvatnje, te sve o uzgoju, razmnožavanju, njezi, smještaju pojedine biljke i koja je njena uporaba.