Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Riders on the storm – moj život s Jimom Morrisonom i grupom the doors

John Densmore, Autor

Riders on the storm – moj život s Jimom Morrisonom i grupom the doors

Autor: John Densmore

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 2005.

Stranica: 302

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 12,90 €

Opis:

John Densmore, nekadašnji bubnjar grupe The Doors koja je, ponajviše zahvaljujući svom pjevaču Jimu Morrisonu, ostavila neizbrisiv trag na rock glazbi dvadesetog stoljeća ali i u pop-kulturi i njezinoj ikonografiji, objavio je 1989. svoju intimnu ispovijest o godinama provedenim u slavnom bendu. Kao i u svakoj rock grupi, i u Doorsima su razlike između karaktera svakog člana benda bile itekako uočljive. Nakon Morrisonove smrti 1971. mnogi zakulisni problemi izašli su na površinu i odonda se mediji i javnost ne prestaju zanimati za pojedinosti iz vremena dok su Doorsi svojim nastupima šokirali publiku.

Densmore u svojoj knjizi, koja je početkom devedesetih u Americi i Europi prošla kao zapaženi bestseler, otvoreno govori o nastanku Doorsa, o kreiranju pjesama, krizama unutar benda, svađama, iskušenjima uoči vrhunca seksualne revolucije, hipi pokretu, problemima s drogama. Densmore je do oformljivanja grupe ‘The Doors’ bio ‘fini dečko’, a nakon raspada i Morrisonove smrti osjećao se kao ratni veteran.

Knjiga ‘Riders on the Storm’ svjedoči o istovremenoj strahovitoj eksploziji neobuzdane slobode, seksualnosti i nemira te, s druge strane, imploziji koja je u trenutku Morrisonove smrti jednako pogodila članove The Doors kao i njihovu publiku. Događaji opisani u knjizi na određeni su način nedvojbeno obilježili nadolazeće generacije.