Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autor: Johnson Jane

Put soli

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Znanje Zagreb

znanje zagreba nakladnik

Godina: 2011.

Stranica: 412

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 19,00 kn

Opis:

Put soli (The Salt Road, 2010.) autorice Jane Johnson drugi je po redu njezin roman inspiriran Marokom, nakon prve knjige “Deseti dar” kojom se predstavila hrvatskoj publici prije nekoliko godina. Ljubitelji povijesnih romana (povijesne romanse) kojima su se svidjeli npr. romani spisateljice Philippe Gregory (“Bijela kraljica”, “Druga sestra Boleyn”), vrlo vjerojatno će se jednako relaksirati i i uz “Put soli”, otkrivajući pri tome jedan drugačiji ambijent – svijet pustinje.

Donoseći priču o sudbonosnim ispreplitanjima života europskoga i afričkoga kontinenta, inspiraciju za roman “Put soli” autorica je pronašla u dvjema pričama iz stvarnoga života. Prva od njih vezana je osobno uz samu spisateljicu kojoj je ljubav prema suprugu Marokancu otvorila put prema istraživanju mauretanskih nomadskih plemena koja su karavanama kroz pustinju pronosila srebro, začine i sol iz subsaharskog dijela Afrike da bi ih prodavala na tržnicama Maroka.

Druga inspiracija istkana je iz sudbonosne priče mlade Francuskinje koja je u potrazi za svojim nikad upoznatim ocem krenula u potragu za vlastitim identitetom nakon majčine smrti i otkrića da u samom središte pustinje u zabačenom berberskom selu dišu njezini korijeni.