Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Demistificirani c ++ – 3. dopunjeno izdanje *

Julija šribar, Boris Motik, Autor

Demistificirani c ++ – 3. dopunjeno izdanje *

Autor: Julija šribar, Boris Motik

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 24x17

Godina: 2010.

Stranica: 934

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 28,90 €
(~217,75 kn)

Opis:

U proteklih dvadesetak godina, jezik C++ postao je najrasprostranjeniji objektno orijentirani programski jezik. Njegova popularnost zasnovana je uglavnom na raširenosti jezika C, iz kojeg je C++ evoluirao. Međutim, jezik C++ ne predstavlja jednostavnu “nadogradnju” jezika C, kako većina laika smatra. Principi objektno orijentiranog pristupa iziskuju od programera potpuno drugačiji način razmišljanja nego u proceduralnom C-u. Koliko god se “C-veteranima” to činilo suvišnim, današnji složeni programski zadaci, a posebice programiranje za interaktivna sučelja poput Windows-a, iziskuju objektno orijentirani pristup.

Ova knjiga namijenjena je mnogobrojnim srednjoškolcima, studentima te inženjerima koji žele proniknuti u tajne jezika C++ i biti u toku sa zbivanjima u svjetskoj informatičkoj industriji. Na 934 stranice autori su dali detaljan pregled svih osobina jezika C++, počevši od strukture najjednostavnijeg programa i ugrađenih tipova podataka, preko funkcija, korisnički definiranih tipova (razreda ili klasa) i njihovog nasljeđivanja, do rukovanja iznimkama, imenika i dinamičke identifikacije tipa. Knjiga je pisana tako da bude prihvatljiva i čitateljima bez predznanja bilo kojeg programskog jezika – mnogobrojni primjeri izvornog kôda detaljno ilustriraju navedene principe. Međutim, kako su u ovoj knjizi obrađeni gotovo svi aspekti jezika, zasigurno će u njoj zanimljivo štivo naći i programeri koji su već “zagrezli” u jezik C++. Pogotovo zato jer su u knjizi obrađene gotovo sve komponente definirane ANSI/ISO standardom jezika C++, poput imenika (namespaces), dinamičke identifikacije tipa (run-time type identification) i standardne biblioteke predložaka (STL, Standard Template Library). Autori su knjigu koncipirali tako da se može koristiti i kao udžbenik i kao referentni priručnik. Pritom, veliku pomoć čitatelju pružit će vrlo detaljno abecedno kazalo.

Ono što daje posebnu kvalitetu ovoj knjizi jest da je ona (kao prva među izdanjima na hrvatskom jeziku) usklađena s ANSI/ISO Standardom jezika C++, usvojenim u kolovozu 1998. godine (revidiranim 2003.). Time knjiga nije vezana isključivo za određeni prevoditelj ili za trenutačnu generaciju prevoditelja, pa će ostati “literaturom trajnije vrijednosti”.