Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Biblija – Stari i Novi Zavjet

Bez deuterokanonskih knjiga

Jure Kaštelan, Bonaventura Duda, Autor

Biblija – Stari i Novi Zavjet

Bez deuterokanonskih knjiga

Autor: Jure Kaštelan, Bonaventura Duda

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 23x15

Izdavač: Kršćanska sadašnjost

Kršćanska sadašnjost

Godina: 2017.

Stranica: 1077

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 149,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Biblija ili Sveto pismo jest zbirka knjiga koje Hebreji i kršćani na svoj način smatraju svetima. Dijeli se u dva velika dijela: Stari i Novi zavjet.

Kršćani Bibliju proučavaju kao svoju normativnu, za život smjerodavnu knjigu u kojoj oni nalaze poruku – riječ Božju. No, Biblija je uz to i spomenik historije čovječanstva, jedna od najstarijih knjiga, u kojoj je genij Hebreja na svoj način asimilirao i dalje obogatio razmišljanje i mudrost drevne Mezopotamije i Egipta, da je onda, obogaćenu grčkim genijem, po Novom zavjetu i daljnjem kršćanskom razmišljanju unese u tadašnji grčko-rimski svijet. Po postanku i jeziku, po sadržaju i stilu, po slikovitosti i metaforici, Biblija nije jedna knjiga, nego zbir knjiga koje su nastajale u razdoblju od 13. st. pr. Kr do 2. st. po Kr.

Biblija je za kršćane sveta, inspirirana i kanonska knjiga. Za svakog čovjeka Biblija je istovremeno zbirka povijesnih isprava i književno djelo izvorne i neprolazne umjetničke snage. Ona pripada zajedničkoj kulturi čovječanstva. Stari zavjet u Bibliji “Stvarnosti” plod je mnogostruko udruženog rada hrvatskih bibličara i književnika.