Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Tradicionalna kuharica 2 – namirnice

Opširan, mjerodavan vodič namirnica za tradicionalnu kuharicu i njihovu primjenu u kuhinji, zajedno s brojnim izvrsnim, izvornim receptima

Kate Whiteman, Jeni Wright, Angela Boggiano, Autor

Tradicionalna kuharica 2 – namirnice

Opširan, mjerodavan vodič namirnica za tradicionalnu kuharicu i njihovu primjenu u kuhinji, zajedno s brojnim izvrsnim, izvornim receptima

Autor: Kate Whiteman, Jeni Wright, Angela Boggiano

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 33x24

Izdavač: LEO Commerce

Godina: 1998.

Stranica: 250

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 199,00 € (~26,41 €)

Cijena: 9,90 €
(~74,59 kn)

Opis:

Jedan od najvećih užitaka koji pruža talijanska kuhinja njezina je raznovrsnost. Svaka pokrajina ima svoje omiljene sastojke i namirnice, kao i kuharske tehnike, svaka je i na svoj način jedinstvena, a ono što je zajedničko svima jest – kvalitet sirovih namirnica koje se koriste za kuhanje. Tradicionalna kuharica 2 je jedinstveni i lako čitljiv vodič o ovim namirnicama, a govori i o tome kako se one koriste u kuhinji.

Ovaj priručnik opremljen fotografijama u boji sadrži sve najpoznatije i one manje poznate talijanske namirnice s preglednim fotografijama svih vrsta talijanske hrane: tjestenine, riže, žitarica i mahunarki, sireva, salamurenog mesa i kobasica, mesa i peradi, riba i školjki, povrća, gljiva, voća, sastojaka iz smočnice, aperitiva i žesta. U svakom se poglavlju navode informacije o tome kako se i gdje uzgajaju i proizvode namirnice, njihova povijest i kulinarska uporaba, osnovne informacije o kupovanju i pohranjivanju, kao i pojedinosti o načinu pripremanja i temeljni recepti tamo gdje je to potrebno. Drugi dio ove knjige zbirka je recepata popraćenih prelijepim fotografijama u boji, s klasičnim i tradicionalnim receptima iz cijele Italije, ilustriranih korak-po-korak uputama. Kombinirajući najpoznatija tradicionalna, regionalna i moderna jela, nudimo vam predjela, juhe, jela od tjestenine, rižote, palentu i njoke, ribu i jela od plodova mora, izvrsna jela od mesa i peradi, raznovrsna jela od povrća i salate, kao i recepte za izvrsne deserte i talijanske domaće kolače. S više od 500 svojih sjajnih fotografija, informativnim tekstovima i izvrsnim izvornim receptima, Tradicionalna kuharica 2 jedinstveni je praktični priručnik i poticajna kuharica – knjiga kojoj ćete teško odoljeti nakon što ste isprobali recepte iz Tradicionalne kuharice. Sve informacije o talijanskim namirnicama koje ste poželjeli kuhajući po receptima iz Tradicionalne kuharice, naći ćete u Tradicionalnoj kuharici 2.