Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Živjeti s dijabetesom – vodič za otkrivanje i bolje razumijevanje šećerne bolesti

Katherine Wright, Autor

Živjeti s dijabetesom – vodič za otkrivanje i bolje razumijevanje šećerne bolesti

Autor: Katherine Wright

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: D&K

Godina: 2008.

Stranica: 219

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 19,00 kn

Opis:

Dijabetes je bolest o kojoj većina ljudi zna ponešto, pa bilo to točno ili ne. Za većinu je to bolest koju uzrokuje prevelika količina šećera u krvi, a liječi se redovitim uzimanjem tableta ili injekcija inzulina. To je uglavnom točno, no potpuno je pogrešno tumačenje prema kojemu dijabetes uzrokuje jedenje previše slatkiša!
Možda se zna i da dijabetičar mora redovito jesti, ali da mora izbjegavati slatku hranu i sa sobom uvijek nositi lijekove. Možda neki znaju i da takve osobe moraju redovito kontrolirati razinu šećera u krvi u medicinskim ustanovama ili kućnim testom.
Ali veoma je važno da se svi mi što bolje upoznamo s dijabetesom jer je sve više oboljelih od te bolesti. Zapravo je broj oboljelih dosegnuo epidemijske razmjere i velika je prijetnja svim ljudima.
Ako vi sami ili netko vama blizak oboli od dijabetesa, poželjno je da što više saznate o ovoj bolesti. Svrha je priručnika Živjeti s dijabetesom bolje razumijevanje toga složenog poremećaja. Informacije iz ove knjige potkrijepit će one koje su vam dali medicinski stručnjaci, ali će pružiti i dodatne obavijesti osobama oboljelim od dijabetesa i njihovim obiteljima.