Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

King Stephen, Autor

Posljednja straža

Autor: King Stephen

Posljednja straža

Uvez: Meki

Format: 23x15

Izdavač: Znanje Zagreb

znanje zagreba nakladnik

Godina: 2018.

Stranica: 374

Jezik: Hrvatski


Cijena: 79,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Naslov je nov.

U sobi 217 Traumatološke klinike za oštećenja mozga nešto se probudilo. Nešto opako. Brady Hartsfield, masovni ubojica koji je Mercedesom pokosio osmero ljudi i još ih mnogo teško ozlijedio, vegetirao je u klinici pet godina. Prema riječima njegovih liječnika, potpuni oporavak je gotovo nezamisliv. Ali Brady je budan – premda nepokretan te slini i pilji u prazno – i ima nove ubojite moći kojima, ne izlazeći iz bolničke sobe, stvara nezamislivi kaos.

Umirovljeni policijski detektiv Bill Hodges, netipični junak romana “Gospodin Mercedes” i “Tko nađe, njegovo”, sada vodi privatnu istražiteljsku agenciju u kojoj mu je partnerica Holly Gibney – žena koja je čudovišnog Hartsfielda upravo udarcem u glavu i otpremila u Kliniku za oštećenja mozga. Kada se Bill i Holly nađu na uviđaju dvostrukog samoubojstva povezanog sa slučajem pokolja Mercedesom, bivaju uvučeni u Hartsfieldovu spiralu zla. Životi će im biti ugroženi, a u velikoj opasnosti naći će se i Billov hrabri mladi prijatelj Jerome Robinson i njegova sestra Barbara. Brady Hartsfield vratio se iz otpisanih i silno se želi osvetiti, ne samo Hodgesu i njegovim prijateljima, nego cijelom gradu.

Trilerom Posljednja straža Stephen King trilogiju o inspektoru Hodgesu privodi zastrašujućem kraju. Pritom kriminalističko pripovijedanje iz romana “Gospodin Mercedes” (nagrada Edgar za najbolji triler) i “Tko nađe, njegovo” spaja s uzbudljivim nadnaravnim trilerom, žanrom koji je postao njegov zaštitni znak. Nitko to ne radi bolje od Kinga.