Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Moć iz tame – Tajna društva na djelu

Klaus Rudiger Mai, Autor

Moć iz tame – Tajna društva na djelu

Autor: Klaus Rudiger Mai

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 20x14

Izdavač: RI

Godina: 2006.

Stranica: 388

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 109,00 kn

Opis:

Jutarnja se magla nad Temzom tek razišla i pod mostom Crnih redovnika braće u Londonu otkrila tijelo dobro odjevenog muškarca koji je s omčom oko vrata visio s građevinske skele. Bilo je to 17. lipnja 1982. Muškarčev je ručni sat stao i pokazivao 1:56.
Engleska je policija isprva tvrdila da je riječ o samoubojstvu, a time je zasigurno odabrala najnevjerojatniju od svih pretpostavki – muškarac je u džepovima imao komade cigle i 15 000 američkih dolara u rabljenim novčanicama. Brzo se utvrdilo da navodni samoubojica nije Englez već Talijan, i to ne bilo koji. Tih je dana bio najtraženiji za intervju s tim čovjekom novinari su bili spremni prodati svoje duše.
Prekasno: pod Blackfriars Bridgeom visjelo je mrtvo tijelo milijardera koji je bankrotirao, Roberta Calvija. Zbog svojih bliskih veza s Vatikanom dobio je nadimak “Božji bankar”. Nekoliko dana prije svojoj je kćeri na rastanku napomenuo kako bi papa morao odstupiti s dužnosti kad bi on svjedočio. I ne samo to; također joj je rekao da se svećenici ne bi izvukli iz financijske krize koja bi ih zadesila zbog njegova svjedočenja čak i da prodaju cijelu baziliku Sv. Petra….