Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autor: Kline Christina Baker

Vlak siročadi

Stanje: Novo

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Mozaik knjiga Zagreb

mozaik knjiga logo

Godina: 2015.

Stranica: 298

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena u knjižari: 99,00 €

Cijena: 8,90 €

Akcijska cijena: 7,90 €

Opis:

Vlak siročadi je dirljiv roman o potrazi za obitelji koji također osvjetljava zaboravljeno poglavlje američke povijesti.

Između 1845. i 1929. godine takozvani vlakovi siročadi, koji su redovito prometovali iz gradova na istočnoj obali do farmerskih područja Srednjeg zapada, prevezli su stotine tisuća napuštene djece. Njihovu je sudbinu odredila čista sreća. Hoće li ih usvojiti brižna obitelj? Ili će se suočiti s djetinjstvom i adolescencijom teškog rada i služenja?

Kao mlada irska useljenica, Vivian Daly bila je jedno od te djece. Poslana je vlakom iz New Yorka u nesigurnu budućnost, daleko od svoga grada. Vrativši se kasnije na istok, Vivian živi mirnim životom na obali Mainea, a sjećanja na odrastanje su joj mutna. Ali na njezinu tavanu, skriveni u kovčezima, leže tragovi burne prošlosti.

Sedamnaestogodišnja Molly Ayer zna da je rad za opće dobro, koji će odraditi čisteći tavan staroj udovici, jedini način spasa od popravnog doma. No dok Molly pomaže Vivian razvrstati njezine uspomene i imovinu, otkriva da ona i Vivian nisu tako različite kao što to izgleda. Podrijetlom Indijanka iz plemena Penobscot, koja je provela djetinjstvo u brojnim udomiteljskim obiteljima, Molly je također autsajderica koju su odgojili stranci. I ona, kao i Vivian, ima neodgovorena pitanja o svojoj prošlosti.

Seleći se iz suvremenog Mainea u Minnesotu u vrijeme Depresije, Vlak siročadi je moćna priča o prevratu i otpornosti, drugim prilikama i neočekivanom prijateljstvu.