Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Koch Herman, Autor

Večera

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x12

Izdavač: Znanje Zagreb

znanje zagreba nakladnik

Godina: 2015.

Stranica: 256

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 19,00 kn

Opis:

Ljetna večer u Amsterdamu, dva bračna para sastaju se u pomodnom restoranu. Između zalogaja hrane i šuma zveckanje pribora za jelo, razgovor ostaje u granicama ugodne pristojnosti – banalnost na poslu, trivijalnost praznika. Ali isprazne riječi prikrivaju strašan sukob, sa svakim usiljenim smiješkom i svakim novim jelom oštre se noževi…

Svaki par ima petnaestogodišnjega sina. Njih su dvojica počinila nešto grozno, snimila ih je kamera, njihove nejasne slike zasjale su u dnevnim sobama diljem države; usprkos opsežnoj policijskoj istrazi, nitko ne zna tko su ti mladići, osim njihovih roditelja. Dok večera doseže kulinarski vrhunac, razgovor se napokon povede o djeci – raspadaju se uljudnost i prijateljstvo, jedni i drugi samo pokazuju dokle su spremni ići da zaštite voljene sinove.

“Šokantno, mračno, pametno i hipnotizirajuće.”

Gillian Flynn, autorica romana “Nestala”

“Europska ‘Gone Girl’… Večera je vrhunski psihološki triler o nezamislivom zločinu i posljedicama koje one imaju na živote dviju obitelji.”

The Wall Street Journal

“Večera je mračna poslastica, poput kakva elegantna slatkiša spremljena od iznutrice.”

New York Times

“Od Kochova romana mogli biste izgubiti apetit.”

USA Today

***

Herman Koch nizozemski je pisac i glumac. “Večera” je njegov šesti roman koji je u kratkom vremenu osvojio svjetske top liste najčitanijih knjiga, oduševio čitatelje diljem svijeta te dobio nagrade i pohvale književne kritike. Prema tom izvrsnom romanu u Nizozemskoj je snimljen film.