Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autor: Kuči Šojat Ivana

Unterstadt

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Fraktura

Godina: 2009.

Stranica: 425

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 119,00 € (~896,61 kn)

Cijena: 12,90 €
(~97,20 kn)

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Kultni roman Ivane Šojat Unterstadt jedna je od onih knjiga koja čitatelju ne dopušta da stane jer ga u potpunosti uvlači u priču i daje mu mogućnost da se identificira s glavnim junacima. Ovo je roman o Osijeku, o građanskoj obitelji njemačkih korijena, o dvadesetom stoljeću, povijesnim turbulencijama, mijenama, pravdi i nepravdi, ratovima, smrti, strahu, ljubavi i veselju. Sudbina jedne obitelji, grada i zemlje ispričana je kroz živote četiriju generacija žena koje trpe povijest i čuvaju budućnost dok njihovi muškarci vode svoje uzaludne bitke i unaprijed izgubljene ratove.

Svijet Unterstadta, prepun emocija, obrata, životnosti, nijansi, vrlina i mana glavnih i sporednih junaka, univerzalan je i dodiruje gotovo svaku obiteljsku povijest u ovim krajevima. Ivana Šojat stvorila je najvažniji osječki roman, roman koji je posveta gradu i želji da se povijest ne zaboravi, da se ne skriva u ormaru ili ispod tepiha kako to zbog straha i srama čine njezine junakinje, jer sjena prošlosti nadvija se nad svakoga tko se s njom nije suočio.

Unterstadt je ovjenčan nagradama Vladimir Nazor 2009., Ksaver Šandor Gjalski 2010., Fran Galović 2010. i Josip i Ivan Kozarac 2010. te uprizoren u najuspješnijoj i najnagrađivanijoj predstavi hrvatskoga glumišta u dvadeset prvom stoljeću.