Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Prehrana 21. stoljeća – 12 znanstvenih odgovora na pitanje može li hrana biti i užitak i lijek

Lejla Kažinić Kreho, Autor

Prehrana 21. stoljeća – 12 znanstvenih odgovora na pitanje može li hrana biti i užitak i lijek

Autor: Lejla Kažinić Kreho

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 24x17

Izdavač: profil

profil

Godina: 2009.

Stranica: 172

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 199,00 kn

Cijena: 89,00 kn

Opis:

uprotno brojnim nutricionistima koji čitateljima nude različite redukcijske dijete, Lejla je u svojoj knjizi odlučila pokazati da za one koji žele smršavljeti ne postoji zabranjena hrana i da je posve nepotrebno izbacivati bilo koju namirnicu s jelovnika. (Sonja Hoffman, Večernji list)

Novi pogled na nutriciju zahtijeva izmjenu tradicionalnih optika: mi i dalje smijemo jesti sve namirnice koje su nam dosad bile na jelovniku, ali na drugačiji način i pod drugačijim okolnostima. (24 sata)

(…) No prehrana 21. stoljeća trebala bi biti upravo suprotno – povratak namirnicama koje su nam nadohvat ruke, u našim vrtovima i na policama kuhinje, ali ih ne znamo dobro upotrijebiti i kombinirati kako bismo dobili zdrav i kvalitetan obrok ili obrok koji može čak imati ulogu lijeka. (Nina Čiča, Vita)

U ovom superbrzom životnom tempu, uz svakodnevne stresove i brige, uistinu je pravo osvježenje naći ovako zabavno, a istodobno poučno i znanstveno uterne jeno štivo o zdravoj prehrani. Dr. Lejla Kreho daje opsežan uvid u kvalitetu i hranjivost namirnica, brojne recepte, a sve to povezuje s različitim stanjima pri kojima je vrlo bitno Što se unosi. Ova knjiga svakako zaslužuje biti dio svake kućne biblioteke. Siniša Glumičić, dr. med.
Knjiga dr. Lejle Kreho, iskusne nutricionistkinje, napokon je objedinila različite probleme prehrane s obzirom na dob, spol i bolesti kod kojih je prehrana važan čimbenik. Osim korisnih i praktičnih savjeta, tu je i niz recepata s korisnim i dostupnim namirnicama. Djelo je odlična cjelina u kojoj svatko tko želi prevenirati ili olakšati zdravstvene probleme, nalazi precizne savjete za promjenu prehrambenih navika. prof. dr. sc. Višnja Latin
Štreberski sam tip pa sam čitajući knjigu ispisivala popis namirnica za sljedeću kupnju. Kad mi se papirić izgužva ili zagubi, tu je knjiga u koju uvijek mogu zaviriti, podsjetiti se što mi treba, što me diže, održava ili uljepšava. Voljela bih živjeti dugo i kvalitetno, a često je dovoljno činiti malo da bismo dobili jako puno. Knjiga dr. Lejle Kreho može nam itekako pomoći u tome. Daniela Trbović