Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Opis:

Alex je lijepa. Uzbudljiva. Je li to razlog što ju je netko oteo, zatočio, izložio nezamislivome užasu? Međutim, kada policija napokon otkrije mjesto gdje je zatočena, Alex više nije ondje. Alex je pametnija od svojega krvnika. Alex ništa ne oprašta, ne zaboravlja ništa i nikoga.
Sve je započelo otmicom žene. Jedini svjedok koji je vidio otmicu može samo reći kako je u pitanju mlada žena koja je ubačena u kombi. Ne zna opisati ženu niti marku kombija jer je bio predaleko. Dok potraga stoji na mjestu, istražitelj Camille Verhaven, i sam obilježen osobnom tragedijom, nije želio prihvatiti slučaj i jedino što zna je to kako ima malo vremena pronaći je. Jer kako vrijeme prolazi, mogućnost da će je naći živu sve je manja i manja. Nakon što se njen otmičar ubije pred očima policije, te nakon što se sazna gdje je Alex i kakve muke trpi, policija napokon pronalazi mjesto gdje je Alex bila skrivena… Ali ona više nije tu. Alex je, na svima neobjašnjiv način, nestala.
Alex, Pierre Lemaitrea, drugi je po redu roman u njegovoj trilogiji, ali prvi koji se pojavio na našem tržištu. Autora su nakon izdavanja knjige proglasili novim Stiegom Larssonom, a Alex je uspoređivana sa Larssonovom Lisbeth Salander

“Pedeset posto napetica, pedeset posto krimić, sto posto uzbudljivo.” Le Figaro

“Knjiga koji ledi krv u žilama… apsolutni hit godine.” Eurocrime

“Triler koji oduševljava svojojm nepredvidljivošću.” The Times

“Impresivno.”Publishers Weekly