Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Ličina Đorđe

Gnjida

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 24x17

Izdavač: ZG

Godina: 2002.

Stranica: 272

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 59,00 kn

Opis:

“Gnjida” je ovovremena priča iz novinarskog života kroz koju se, na različite načine, prelamaju mnoga važna zbivanja u Hrvatskoj u posljednjih pedeset godina, a osobito u vremenu nakon njezina osamostaljenja. Govori o dvojici poznatih novinara – Viktoru Vedrini i Marku Žutickom iz imaginarne redakcije zagrebačkog “Noćnog lista” – koje je sudbina življenja u jednom primorskom gradu najprije povezala u duboko prijateljstvo, a kasnije ih, po dolasku u Zagreb, – zbog promjena životnih svjetonazora, političkih okolnosti i ratnih događanja – potpuno razdvojila i sukobila do granice istrebljenja.

“Gnjida” je ujedno i roman o ljudskoj pokvarenosti, bešćutnosti i svojevrsnom moralnom klonuću na ovim prostorima. To je priča o bezgraničnom novinarskom talibanstvu i surovom kundačenju istine.U njoj je život jeftiniji od novinarske tinte, a smrt vulgarizirana do neslućenih razmjera. Priča je to u kojoj se lovina privikava na lovca i u kojoj laž zvuči kao istina, a pretpostavke kao – činjenica.

Ličina je napisao istinitu i razornu knjigu o suvremenoj novinrskoj baruštini, gnjecavoj i neprozirnoj medijskoj ilovači koju su mnogi ovih godina uzvišeno zvali – vrhunskim profesionalizmom.