Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Opis:

Prvo izdanje ove knjige brzo se rasprodalo, što pokazuje interes naše javnosti za njezin sadržaj. U ovom izdanju dijelovi teksta znatno su prošireni i dopunjeni novim podacima. Neke su ilustracije zamijenjene kvalitetnijima, a uvrštene su i nove. Ispravljene su i uočene pogreške.
Iako sam u ovoj knjizi prvenstveno nastojao pružiti objektivne informacije o halucinogenim drogama, ponegdje se nisam mogao uzdržati od iznošenja osobnog stava, pa ni od polemičkog pristupa. Tako sam prvim izdanjem, uz pozitivne kritike, izazvao i neke nedoumice. Razumljivo je da i dalje stojim iza svega što je ovdje zabilježeno, a različita reagiranja samo pokazuju koliko je ta tematika u nas zanimljiva i aktualna.
Autor

Ljubiša Grlić rođen je 1921. u Zagrebu, gdje je diplomirao farmaciju, stekao doktorat znanosti i zvanje znanstvenog savjetnika. Objavio je osam stručnih knjiga, oko 40 znanstvenih radova o analitici psihoaktivnih droga, te preko 90 stručnih radova. Radio je, među ostalim, u Laboratoriju UN za opojne droge u Ženevi i kao specijalni savjetnik za marihuanu u Zavodu za sudsku medicinmu New York University. Otkrio je brojne metode za identifikaciju i karakterizaciju opija i kanabisa. Bio je utemeljitelj i prvi predsjednik Sekcije za opojne droge Hrvatskog farmaceutskog društva. Niz godina je radio u Leksikografskom zavodu “Miroslav Krleža”. Za svoj znanstveni rad i doprinos u istraživanju droga primio je 1977. godine nagradu “Ruđer Bošković”, a 1986. godine Hrvatsko farmaceutsko društvo dodijelilo mu je Domčevu medalju.
Umro je u Zagrebu 1993. godine.