Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Ženski mozak

Autor: Louann Brizendine

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 21x15

Izdavač: profil

profil

Godina: 2008.

Stranica: 319

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 99,00 kn

Opis:

Jeste li znali da je svaki ljudski mozak na početku ženski, a da se muška obilježja razvijaju tek osam tjedana nakon začeća? Tada se pod navalom testosterona smanjuju centar za komunikaciju i slušni korteks, a dio mozga zadužen za seks udvostručuje se.

Temeljeći se na desetljećima istraživanja i uključujući fascinantne činjenice i studije slučajeva, knjiga “Ženski mozak” nudi neurološka objašnjenja zašto žena:

– pamti svađe za koje muškarac tvrdi da se nikada nisu dogodile,
– na seks pomisli možda jednom dnevno, a muškarac čak jednom u minuti,
– iznad pedesete češće pokreće razvod braka nego muškarac,
– uvijek zna što drugi osjećaju, a muškarac može prepoznati emociju samo ako netko zaplače ili mu fizički zaprijeti.

Ova knjiga predstavlja vodič kroz nova istraživanja ženskoga mozga i nebihevioralnih sustava koji žene čine ženama. Nadahnuta je autoričinim dvadesetogodišnjim kliničkim iskustvom neuropsihijatrice. U njoj ćete pronaći presjek podataka dobivenih golemim napretkom u razumijevanju genetike, molekularne neuroznanosti, fetalne i pedijatrijske endokrinologije te neurohormonalnoga razvoja.

Knjiga nudi primjeri iz neuropsihologije, kognitivne neuroznanosti, dječ­jeg razvoja, snimanja mozga i psihoneuroendokrinologije. U njoj se razmatraju primatologija, istraživanja životinja i promatranje do­jenčadi tražeći uvide u način na koji su pojedina ponašanja, kombi­nacijom prirode i odgoja, programirana u ženski mozak.