Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Mahler Hedwig Courths, Autor

Kćerka iz prvog braka

Autor: Mahler Hedwig Courths

Kćerka iz prvog braka

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 20x12

Izdavač: Matica Hrvatska Zagreb

matica hrvatske logo

Godina: 1988.

Stranica: 302

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 29,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

I u ovom romanu spisateljica Hedwig Courths Mahler podastire nam zanimljivu priču o Evi, djetetu rastavljenih roditelja koje živi i raste u skromnim prilikama. Istovremeno, njezin otac živi otmjeno sa svojom drugom ženom na obiteljskom imanju.

Rudolf Woltersheim se u mladosti, protiv volje svoje porodice, oženio prekrasnom mladom glumicom. Ali ona ga je brzo napustila, kad su ostali bez novaca. U tom se braku rodila Eva. Nakon rastave i pomirbe s porodicom, Rudolf Woltersheim oženio se ponovno udovicom Helenom koja mu je u brak dovela svoju kćerku Silviju, da bi u novom braku rodila Juttu. Sestre po ocu nisu se odveć voljele pa je Jutta bila sretna kad je otac doveo na imanje Evu, svoju kćerku iz prvog braka. Morao je to učiniti, jer je stara tetka, kod koje je Eva dotad živjela, umrla, pa je djevojka ostala sama.

Zaplet je uobičajen. Silvija želi Fritza, rođaka, koji se brine o gospodarstvu na imanju. Želi se udati za nj, jer će on po nasljednom zakonu postati gospodar imanja. Fritz pak voli Juttu i voljan je pričekati dok postane punoljetna. Susjed Gotz muči se sa svojim naslijeđenim porodičnim imanjem. Jedini izlaz je bogata ženidba. Eva mu se sviđa, ali svojim mirazom ne bi mogla spasiti Gotzovo imanje.

Tada dolazi do obrata. Evina majka, gospođa Fokham otišla je u Ameriku, nakon što je napustila svog muža i tamo se udala. Sada, kao bogatašica dolazi u posjet staroj domovini u želji da vidi kćerku Evu. Dakako, sad se Gotz i Eva mogu vjenčati i riješiti se svih briga, ali… Gotzu pomaže njegova tetka požurujući ga pismom da zaprosi Evu prije nego li ona sazna da je stigla njezina bogata majka. To. kobno pismo uskrsnut će nakon sretno započetog braka i izazvati velike nevolje. No prava obostrana ljubav prebrodit će sve te nevolje i bračna lađa zaplovit će punih jedara.