Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Akvarij i akvarijske ribe

Iscrpan vodič za identifikaciju i uzgoj slatkovodnih i morskih riba

Mary Bailey I Gina Sandford, Autor

Akvarij i akvarijske ribe

Iscrpan vodič za identifikaciju i uzgoj slatkovodnih i morskih riba

Autor: Mary Bailey I Gina Sandford

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 31x24

Izdavač: LEO Commerce

Godina: 2000.

Stranica: 256

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 169,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Bogatstvo i raznovrsnost tropskih i slatkovodnih riba čini održavanje akvarija izuzetno zahtjevnim hobijem. Mnogo zadovoljstva može pružiti planiranje osobitog prirodnog habitata – bilo da se radi o koraljnom grebenu iz Indijskog oceana ili o stjenovitoj rijeci iz Srednje Amerike – a nakon toga slijedi biranje privlačnih ribica koje će u njemu živjeti. Bilo da ste početnik ili iskusan akvarist posvećen svom hobiju, knjiga Akvarij i akvarijske ribe pružit će vam informacije i savjete koji će vaš hobi učiniti još znimljivijim. Knjiga je podijeljena u dva dijela i na vrlo praktičan način objašnjava kako treba urediti akvarij, kako odabrati vrste riba prema svojim željama te kako u spremniku održavati zdrav okoliš. U uvodu govorimo o nagradama i odgovornostima što ih donosi bavljenje akvarijskim ribama, a to, naravno, uključuje i zaštitu prirode. Tek zatim slijedi prvi dio knjige: uređenje akvarija. Taj je dio veoma iscrpan i govori o svim onim stvarim koje treba imati na umu kad se uspostavlja novi akvarij, a to su: potrebna oprema, hrana i hranjenje, kemijski sastav vode i njezina kakvoća, dekor, biljke, sazrijevanje akvarija, dodavanje riba, održavanje zdravlja riba i uzgajanje riba. Za ljubitelje morskih akvarija postoji dodatno poglavlje posvećeno prilagođavanju spremnika posebnim zahtjevima morskih riba. Pristup obradi svake od navedenih tema prije svega je praktičan, a sve je popraćeno korak-po-korak fotografijama na kojima se može vidjeti kako se akvarij uređuje, kako se izrađuje i postavlja dekor u spremnik, i na kraju, kako se dodaju ribe.

Nakon prikaza svih praktičnih elemenata povezanih s uspostavljanjem akvarija, slijedi drugi dio knjige koji se bavi samim ribama. Govoreći o svakoj od osam glavnih ribljih skupina, zastupljenih s više stotina riba, autorice se bave njihovim glavnim osobinama, nedostacima, habitatom, hranjenjem i potrebama kod uzgoja. Za razliku od detaljnih opisa ograničenog broja vrsta, što se može naći u većini knjiga, ovakav će pristup – koji se bavi “skupinama” riba sličnog ponašanja i sličnih potreba – omogućiti akvaristima da odmah shvate je li riba o kojoj razmišljaju prikladna za njihov akvarij.

Knjiga Akvarij i akvarijske ribe priručnik je opremljen s više od 700 fotografija u boji koji nudi temeljni pregled glavnih skupina riba, a osim toga tu su i praktične informacije potrebne za uspostavljanje i uređenje akvarija, njegovo održavanje da bi vaše ribe u njemu mogle zadovoljno živjeti. Budući da je napisana običnim, praktičnim stilom, ova knjiga dobro će doći svakom akvaristu, kako početniku tako i stručnjaku.