Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Putin – Čovjek bez lica

Masha Gessen, Autor

Putin – Čovjek bez lica

Autor: Masha Gessen

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: profil

profil

Godina: 2012.

Stranica: 271

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 69,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Godine 1999. vladajuća obitelj, koja je okruživala bolesnog i sve nepopularnijeg Borisa Jeljcina, za predsjedničkog kandidata izabrala je Vladimira Putina, čovjeka s vrlo malo državnog i upravljačkog iskustva. On se činio savršenom osobom u očima oligarha koji su željeli stvoriti novog predsjednika po svojim mjerilima.

Odjednom je dječak, isti onaj koji se za svoje mjesto pod suncem izborio stasajući na opasnim poslijeratnim lenjingradskim dvorištima i sanjao o tome da vlada svijetom, postao javna ličnost i njegova je popularnost počela rasti. Rusija i njime zaluđeni Zapad bili su odlučni u tome da u Putinu vide naprednog vođu iz svojih snova, čak i onda kada je taj vođa nemilosrdno razoružavao ruske medije, oteo kontrolu i bogatstvo sve brojnijoj poslovnoj klasi u zemlji te desetkovao krhke mehanizme demokracije.

U sljedećih nekoliko godina uklonio je gotovo sve što se našlo na putu njegovoj neobuzdanoj kontroli. Ušutkan je svaki glas koji mu se suprotstavio. Politički suparnici i kritičari završavali su ili u progonstvu ili na groblju.