Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Sumnja.strah@povijest.hr

Eseji iz hrvatske književnosti

Matanović Julijana, Autor

Sumnja.strah@povijest.hr

Eseji iz hrvatske književnosti

Autor: Matanović Julijana

Uvez: Tvrdi

Format: 22x15

Izdavač: VBZ Zagreb

vbz nakladnik

Godina: 2012.

Stranica: 209

Jezik: Hrvatski


Cijena u knjižari: 149,00 kn

Cijena: 99,00 kn

Opis:

Eseji iz hrvatske književnosti Julijana Matanović među prvima je u književnu interpretaciju unijela osobnost, naznačujući kako je govor o štivima drugih i govor o samome sebi. Kao autorica koja pokazuje poseban smisao za pronalaženje detalja iz kojeg se grana tumačenje, često je pozivana da knjige svojih kolega poprati pogovornom bilješkom.

Julijana Matanović među prvima je u književnu interpretaciju unijela osobnost, naznačujući kako je govor o štivima drugih i govor o samome sebi. Kao autorica koja pokazuje poseban smisao za pronalaženje detalja iz kojeg se grana tumačenje, često je pozivana da knjige svojih kolega poprati pogovornom bilješkom. Prve izabrane pogovore objavila je u knjizi "Lijepi običaji". Posljednjih desetak godina u središtu njezina zanimanja su prozni naslovi u čijim se tematskim sustavima nižu pitanja povijesti, vlasti, selidbi i nepripadanja (Krsto i Lucijan). Posebnu pažnju struke izazvala je ulaženjem u tekstualne svjetove likova iz povijesti hrvatske književnosti (Tko se boji lika još).

"sumnja.strah@povijest.hr" sedam je novih pogovora knjigama i cjelovitim opusima njezinih omiljenih autora (J. Barnes, A. Šoljan, N. Fabrio, M. Jergović i S. Mehmedinović, J. Imamović, S. Martinović). Umjesto zaključne riječi vlastitoj knjizi autorica ispisuje priču o romanu "Toranj" I. Kušana.

Naslov je NOV!