Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Opis:

Zašto sam vam lagala je jedna od najpopularnijih knjiga omiljene hrvatske spisateljice Julijane Matanović.

Nakon mnogobrojnih izdanja, vjerojatno, još nitko nije uspio odgonetnuti je li knjiga Julijane Matanović Zašto sam vam lagala zbirka pripovijedaka ili roman, je li tu doista riječ o autobiografiji ili je autorica, ipak, lagala i tako nadograđivala priču o svojemu životu. No zanimanje za ovu knjigu se i dalje ne smanjuje. Čitatelji je i dalje traže i ponovno iščitavaju pronalazeći u njoj uvijek nešto novo, ono što prošli puta nisu primijetili ili su se prekratko zadržali, nalazeći, iznova, dijelove i svoje autobiografije.

Priče o cipelama i lusterima, očevima i skrbnicima, vlakovima i knjigama, strahovima i sanjarenjima, kućama i domovima – godinama zadobivaju ljubav mnogobrojnih čitatelja i čitateljica.

Julijana Matanović suvremena je hrvatska književnica i književna znanstvenica. Uz brojne stručne knjige objavila je zbirke priča Zašto sam vam lagala, Kao da smo otac i kći, Laura nije samo anegdota, Knjiga od žena, muškaraca, gradova i rastanaka, Božićna potraga, Samo majka i kći. Objavila je i dva romana: Bilješka o piscu i Tko se boji lika još. S Ankom Dorić napisala je knjigu za mlade One misle da smo male nagrađenu nagradama Anto Gardaš, Mali princ i Kiklop. Za mlade je napisala još dvije knjige Rečeno – učinjeno i Vezanje tenisica s jednom nepoznanicom. U zbirci Cic i svila u izboru autorice objavljene su njezine najbolje priče.