Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autor: Meyer Stephanie

Sumrak

Uvez: Meki

Format: 21x13

Izdavač: L3

Godina: 2009.

Stranica: 477

Jezik: Bosanski


Cijena: 39,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Sumrak je serijal od četiri vampirsko/fantastična romana koje je napisala američka književnica Stephenie Meyer. Ova tetralogija slijedi život Isabelle "Belle" Swan: 17-godišnjakinje koja se iz Phoenixa, Arizona preselila u gradić Forks, Washington, te se u toj novoj sredini njezin život drastično mijenja nakon što se zaljubi u vampira koji se zove Edward Cullen.

U tetralogiju spadaju sljedeći romani:

Sumrak
Mladi mjesec
Pomrčina
Praskozorje

Serijal je prvenstveno prepričan s Bellinog gledišta, dok se epilog u Pomrčini, te dio Praskozorja prepričan s gledišta jednog drugog lika iz serijala, Jacoba Blacka.

Stephenie Meyer, autorica tetralogije, je izjavila kako će ujedno i napisati i objaviti još jedan roman koji bi trebao nositi naslov Ponoćno sunce, a koji bi pratio roman Sumrak, te bi ujedno trebao pričati istu priču kao i on, samo iz perspektive Edwarda Cullena.

Serijal Sumrak je posebno popularan među adolescentima, o čemu govori činjenica kako je u svijetu prodano preko 42 milijuna primjeraka ovoga serijala, i to s prijevodima na 37 jezika. Knjige iz serijala Sumrak su bili najprodavaniji romani u 2008. godini na listi najprodavanijih knjiga američkih novina USA Today.