Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autor: Meyer Stephenie

Praskozorje

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 24x17

Izdavač: Algoritam

algoritam nakladnik

Godina: 2008.

Stranica: 541

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 169,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Naizgled, Forks je isto mjesto kao i oduvijek; kišovito, malo, zabačeno. Pod krinkom svakodnevice, međutim, krhko savezništvo dvaju plemena koji tu neopaženo obitavaju već više od stoljeća dolazi na dosad najveću kušnju.

Vampirska obitelj Cullen, sastavljena od pobornika mirnog suživota svojega i ljudskog roda, sprema se za velik dan u životu Edwarda, vječnog sedamnaestogodišnjaka. Edward je pronašao družicu voljnu odreći se ukupnog ljudskog života zato što ga voli: Bellu Swan, kćer šefa mjesne policije, koja je netom maturirala i već je spremna reći ono sudbonosno uzimam. Brak s Edwardom za Bellu znači i mukotrpan, dugotrajan proces preobrazbe u vampiricu.

Bellina promjena prekršit će osnovni uvjet vjekovnog mira između Cullenovih i prastanovnika Forksa, indijanskog plemena Quileute. Pojedini Quileutei poprimaju obličje vukodlaka u blizini vampirske prijetnje kako bi zaštitili najbliže: trpjeli su Cullenove sve ovo vrijeme samo zato što nisu ugrozili nijedno ljudsko biće. Jacob Black, sin poglavice plemena, odrekao se i položaja vođe vučjeg čopora i svoje ljubavi prema Belli zbog općeg dobra, ali njezina skora i nepovratna promjena dovest će ga do točke pucanja…

“Praskozorje” je završni nastavak serijala ‘Sumrak’ (“Sumrak”, “Mladi Mjesec”, “Pomrčina”) Stephenie Meyer, koja je osvojila mlade čitatelje diljem svijeta serijalom koji je postao najpopularnije svjetsko djelo romantične strave za mlade. Ukupno, sve tri knjige zajedno su provele 143 tjedana na New York Timesovoj listi najprodavanijih knjiga.