Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Ptica duše

Autor: Michal Snunit

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 20x14

Izdavač: Mozaik knjiga Zagreb

mozaik knjiga logo

Godina: 2007.

Stranica: 28

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 59,00 kn

Opis:

PTICA DUŠE je poetična priča napisana za djecu, no koju vole čitatelji svih uzrasta, pogotovo oni koji vole jednostavnost i filozofičnost Malog princa.

Duboko u nama leži duša, a u duši živi posebna ptica. Ta ptica duše otvara i zatvara ladice naše duše, u kojima su svi naši osjećaji. Postoji ladica za zavist, ladica za sreću, ladica za ljubav, po jedna za svaki ljudski osjećaj. Samo ptica duše ima ključeve tih ladica i otvara ih kada to od nje zatražimo. Ptica ponekad postupi suprotno i otvori pogrešnu ladicu – umjesto šutnje javi se govor. Kada najviše želimo biti mirni i spokojni, javi se ljutnja. Kako ćemo čuti poruku te ptice i saznati nešto više o našem stvarnom ja?

Odnos između nas i naše duše objašnjen je u ovoj nježnoj, poetičnoj priči, napisanoj za djecu, koja je postala međunarodna uspješnica te je vole čitatelji svih uzrasta. Njena privlačnost slična je privlačnosti Saint-Exupéryjeva Malog princa zato što jednostavnim jezikom djetinjstva izražava vrlo duboke filozofske poruke za sve nas.