Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autor: Mlinarec Robert, Bjelčić Ratko, Bakarić Vladimir

Moji grafiti

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 21x16

Izdavač: VINKOVCI

Godina: 2007.

Stranica: 109

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 100,00 kn

Cijena: 39,00 kn

Opis:

Moji grafiti su tinejdžerski roman, djelo trojice autora od kojih je svatko napisao svoju “dionicu“ što je prvi takav pokusaj u hrvatskoj književnosti za djecu i mlade.

Ivan je 12-godišnjak. Zbog loših ocjena odluči pobjeći od kuće, za cilj svoga bijega izabire Split, te nosi peraje i masku za plivanje. Ali… Putem mijenja svoj plan i umjesto na more bježi djedu i baki u Vinkovce.
Roman prati doživljaje, zgode i nezgode, malog Ivana, tijek njegove avanture, u kojem sreće mnogo likova, no sve se sretno završava. Roditelji mu opraštaju nestašluk, kraj školske godine je dobro prošao.

Knjiga je strukturirana kao novela napisana trima autorskim rukopisima. Uz neprekinutu priču, sjajno su se uklopile ilustracije Dubravka Matakovića, jednog od najpoznatijih strip crtača u Hrvatskoj.
Kao “edukativni“ dodatak, roman ima priloge koji sugeriraju da se ne bježi od kuće, a ako se dijete već nađe u takvoj situaciji kome se može obratiti.

2007. godine roman dobija književnu nagradu “Mato Lovrak“ za najbolji dječji roman na hrvatskom jeziku u 2006. godini.

2007. godine roman “Moji graffiti“ preveden je na slovenski jezik

III. dopunjeno izdanje romana sadrži dopune: Dodatak bez početnog slova – “O grafitima“ te obrazloženje nagrade “Mato Lovrak“.