Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Ratnik pustolov i general

Ante Gotovina

Nenad Ivanković, Autor

Ratnik pustolov i general

Ante Gotovina

Autor: Nenad Ivanković

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 24x17

Izdavač: Večernji list

večernji list logo

Godina: 2011.

Stranica: 246

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 9,90 €
(~74,59 kn)

Opis:

Poput najnapetijeg romana u ovojje knjizi ispričan život generala hrvatske vojskeAnte Gotovine. Čovjeka koji se sa šesnaest godinaotputio u bijeli svijet, najprije kao mornar, a ondai kao pripadnik glasovite i kontroverzne Legije stranaca.

S nepunih osamnaest godina Gotovinaje bio borac najelitnijih postrojbi Legion etrangére,sudjelovao u mnogim bitkama širom Afrike, da bi nakraju postao i komandos i instruktor komandosa u Guatemali, Paragvaju… Družio se sa ljudima poput glazbenikaGainsbourga, modnog kreatora Gaultiera, ili afričkogdiktatora i cara Bokasse. I imao svoje ljubavi u Parizu,Bogoti…

Nakon dvadeset godina, polovicom 1991., vratio se u domovinu, jer nije mogao otrpjetida kao profesionalni vojnik ostane po strani, kadje njegov narod počeo krvariti. Pustolov je postao borac za slobodu, sudjelovao je u mnogim bitkama prsao prsa, od novogradiškog i novskog bojišta (gdje jei ranjen) do Livna i Maslenice. Uzdižući se postupno od pukovnika preko brigadira do generala Hrvatske vojske i zapovjednika najvećih najveličanstvenijih bitaka Domovinskog rata – Zima “94, Skok 1, Skok 2,Ljeto “95, Oluja, Maestral Južni potez Gotovina je oslobodio 10.000 kvadratnih kilometara hrvatske zemlje!

Ova je knjiga, zahvaljujući i umješnosti autora, poznatog novinara i publiciste, istinita storija u kojoj se na čudesan način isprepliću avantura, surovost vojničkog života, ljubav i borba za slobodu.