Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Knjiga o egu

Osho, Autor

Knjiga o egu

Autor: Osho

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 21x14

Godina: 2007.

Stranica: 320

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 109,00 kn

Opis:

Oshovo učenje prkosi kategorizaciji, pokrivajući sve, od osobne potrage za smislom do gorućih socijalnih i političkih tema s kojima se društvo danas suočava. Njegove knjige nisu napisane, nego su transkripcije audio i video zapisa njegovih nepripremljenih govora koje je držao međunarodnoj publici u razdoblju od 35 godina. U londonskom Sunday Timesu Osho je opisan kao “jedan od 1000 tvoraca 20. stoljeća”, a američki pisac Tom Robbins ga je opisao kao “najopasnijeg čovjeka nakon Isusa Krista”.
Govoreći o svom radu Osho je rekao da on pomaže stvoriti uvjete za rađanje nove vrste ljudskog bića. Cesto je opisivao to novo ljudsko biće kao “Zorba Buddha” — sposobnog da uživa i u zemaljskim zadovoljstvima poput Grka Zorbe i u tihom spokojstvu Gautama Buddhe. Vizija koja se poput niti provlači kroz sve aspekte Oshovog rada je obuhvatiti bezvremenu mudrost istoka zajedno s najvišim potencijalima zapadne znanosti i tehnologije.
Osho je također poznat po svom revolucionarnom doprinosu znanosti o unutarnjoj transformaciji, s pristupom meditaciji koji priznaje i pospješuje mir suvremenog života. Njegove jedinstvene “aktivne meditacije” oblikovane su tako da prvo otpuste nagomilani stres tijela i uma, tako da je lakše doživjeti bez-misaono i opušteno stanje meditacije.