Koje udžbenike otkupljujete?
Otkupljujemo samo važeće udžbenike koji su u takvu stanju da ih mi možemo ponuditi kupcima. Radne bilježnice otkupljujemo neispisane ili vrlo malo ispisane običnom olovkom. Također, ako kojih od udžbenika u nekom trenutku imamo previše na zalihama, u tom ih trenutku ne otkupljujemo. Popis udžbenika koje otkupljujemo i njihove otkupne cijene možete vidjeti na: OTKUP UDŽBENIKA.

Koje udžbenike ne otkupljujete?
Ne otkupljujemo udžbenike kojih u danom trenutku imamo previše na zalihama. Ne otkupljujemo na bilo koji način oštećene udžbenike. Također ni one koji su po odluci Ministarstva nevažeći.

Ako je na našoj stranici za udžbenik navedeno da ga otkupljujemo, a u međuvremenu se dogodila izmjena te je postao nevažeć, odričemo se od obveze otkupa istog.

Otkupljujete li udžbenike za osnovnu školu?
Trenutno NE otkupljujemo udžbenike za osnovnu školu.

U kakvu stanju trebaju biti radne bilježnice?
Radne bilježnice koje ćemo otkupiti trebaju biti neispisane ili vrlo malo ispisane običnom olovkom. Ako na našoj internetskoj stranici pokraj naziva piše NOVO, znači da je radna bilježnica nekorištena.

Što znače oznake NOVO i LOŠE pokraj naziva udžbenika?
Oznaka NOVO znači da udžbenici i radne bilježnice nisu korištene. Često su to udžbenici tiskani u promotivne svrhe. Oznaka LOŠE znači da su udžbenik ili radna bilježnica u nešto lošijem stanju od onoga koje je uobičajeno po našim mjerilima, no sasvim upotrebljivi.

Što ako na vašim stranicama ne nalazim udžbenik koji vam želim ponuditi na prodaju?
Mogući odgovori su:

  1.  Da je udžbenik kojeg nam nudite nevažeć (puno se toga ove godine izmijenilo)
  2.  Da je udžbenik izdan 2019. ili 2020. i trenutno ga nemamo upisanog u bazi podataka
  3.  Da udžbenika imamo u dovoljnoj količini… i trenutno ne otkupljujemo navedeni naslov

U slučaju da neke naslove niste pronašli, a želite nam ih ponuditi, možete nam poslati i fotografije i popis putem kontakt forme.

Kako da vam prodam svoje udžbenike ako nisam iz Osijeka?
Potrebno je samo da nam pošaljete svoju PONUDU preko naše kategorije OTKUP UDŽBENIKA (klik!).
Jednostavno pronađite udžbenike koje želite prodati i pratite daljnje upute.

Kako da vam dostavim udžbenike ako nisam iz Osijeka?
Možemo Vam poslati GLS dostavno vozilo na kućnu adresu. GLS kurir će od vas preuzeti paket koji ste nam spakirali. Iznos prikupa je 25 kn i naplatit će se od cjelokupnog iznosa ponude.
Udžbenike nam možete poslati i preko Tiska ili Pošte. Sve potrebne podatke ako odaberete slanje Tisak paketom ili Poštu pronaći ćete OVDJE.

Za ponude iz OSIJEKA, molimo da nam donesete u radnju Vaše udžbenike.

Mogu li ja vama poslati udžbenike koji mi ne trebaju, a vi meni one koji mi trebaju?
Možete, ali su to dva odvojena procesa. Prvo mi otkupljujemo vaše udžbenike (na opisan način), koje vam uplaćujemo na tekući računa koji ste nam poslali. Od toga je odvojena vaša kupnja udžbenika, gdje vam nakon obrade vaše narudžbe šaljemo paket, koji plaćate po primitku ili uplatom na naš račun prije slanja paketa (u pravilu vam paket stigne puno brže ako odaberete plaćanje po primitku, tj. pouzećem).

U kojem roku mogu očekivati da ćete mi platiti poslane udžbenike?
Najčešće prođe jedan radni dan od trenutka kad smo vas nazvali radi potvrde otkupne cijene do uplate novca na račun. Eventualno, u slučaju povećanog obujma posla, uplatiti ćemo vam u roku 3 radna dana.

Što ako nisam zadovoljan iznosom koji ste mi ponudili za poslane udžbenike?
Ukupnu otkupnu cijenu udžbenika određujemo prema provjerenim kriterijima. Ako je koji udžbenik u nešto lošijem (ili boljem) stanju od očekivanoga, cijenu korigiramo sukladno tomu. Vodimo se time da je svatko svjestan stanja u kojem se nalaze udžbenici koje prodaje. Ako takve udžbenike ni sami ne biste kupili – nemojte nam ih nuditi 🙂
Ako se ne možemo dogovoriti, udžbenike vam o vašem trošku šaljemo natrag.

Otkup udžbenika - česta pitanja

Tko plaća slanje udžbenika koje vam želim prodati?
Cijenu dostave udžbenika do nas participirate s 25 kn a mi snosimo ostatak poštarine i to stoga jer sve prikupljemo GLS i tako ubrzavamo prikup i sam transfer udžbenike do nas i uplata na vaš račun traje par dana.
Vi možete izabrati i alternativne za nas načine dostave ali tad tršak spada na vas .To su pošta,tisak, ili neka druga kuririrska slžba.

Otkup udžbenika - česta pitanja

Na koje vam sve načine mogu platiti udžbenike koje kupujem od vas?
Platiti nam možete gotovinom ili karticom u antikvarijatu. Ako vam udžbenike šaljemo, možete ih platiti gotovinom kuriru GLS-a pri preuzimanju paketa ili prethodnom uplatom na naš račun (prema dogovoru).

Koji je najbolji način plaćanja?
Optimalno zbrog brzine procesa je plaćanje kuriru GLS-a pri preuzimanju paketa. Naime, ako biste nam platili uplatom na račun, osim što za svaku uplatu plaćate i naknadu banci, takav način plaćanja odgađa slanje paketa jer sama uplata često nije vidljiva na našem računu i po nekoliko dana, ovisno o banci, a mi paket ne možemo slati dok ne provjerimo je li uplata sjela. Ukoliko biste paket platiti pri preuzimanju, mogao bi vam stići već idući dan.

Mogu li vam bez prethodne provjere na vašoj web-stranici donijeti udžbenike na otkup?
Možete, ali će sam otkup biti brži i učinkovitiji pripremite li udžbenike prema popisu na našoj stranici, gdje možete saznati i ostale potrebne informacije.
Uvijek postoji mogućnost da ono što nam ponudite trenutno ne trebamo ili više ne važi, tako da je za vas najsigurnija opcija (da eventualno ne dolazite uzalud) da nam udžbenike prvo ponudite na otkup.
Po zaprimljenoj ponudi ćemo vam se vrlo brzo javiti s informacijom o udžbenicima koje trebamo i vrlo bismo rado otkupili od vas.

U kojem roku mogu očekivati da ću dobiti naručene udžbenike?
Nakon što obradimo vašu narudžbu i ako nema izjena šaljemo odmah udžbenike. Ukoliko postoji  izjena primjerice loše stanje ili ako nemamo traženi udžbenik ,kontaktiramo vas o pripremljenim artiklima te kad dobijemo vašu potvrdu (e-poštom ili telefonski) da udžbenike pripremljene prema vašoj narudžbi možemo slati. Čim dobijemo potvrdu šaljemo i ako jeto radni dan,sutradan ga dobijete. GLS s kojima surađujemo ne radi vikendom a zadnje prikupljanje je u petak tak da o tome ovisi dali ćete dobiti sutradana ili će preko vikenda čekati.

Također ćete od GLS-a primiti obavijest o točnom vremenu isporuke pošiljke, kao i o mogućnosti promjene vremena i/ili mjesta isporuke od starne vas u njihovom sustavu.

Mogu li s popisom doći k vama u antikvarijat i odmah kupiti potrebne udžbenike?
Za gimnazije i ostale srednje škole kod nas možete odmah kupiti udžbenike koje u danom trenutku imamo na stanju. Pri tome možete izabrati između udžbenika različitog stupnja očuvanosti.

Mogu li vam bez prethodne provjere na vašoj web-stranici donijeti udžbenike na otkup?
Možete, ali će sam otkup biti brži i učinkovitiji pripremite li udžbenike prema popisu na našoj stranici, gdje možete saznati i ostale potrebne informacije.
Uvijek postoji mogućnost da ono što nam ponudite trenutno ne trebamo ili više ne važi, tako da je za vas najsigurnija opcija (da eventualno ne dolazite uzalud) da nam udžbenike prvo ponudite na otkup.
Po zaprimljenoj ponudi ćemo vam se vrlo brzo javiti s informacijom o udžbenicima koje trebamo i vrlo bismo rado otkupili od vas.

Nisam dobio sve udžbenike koje sam naručio, hoćete li mi nabaviti i ostale s popisa?
Da, ukoliko možemo, ako napravite novu narudžbu. Naime, stanje s količinama udžbenika u antikvarijatu je promjenjivo, a na našoj stranici možete pratiti hoće li se i kada pojaviti ostali vama potrebni udžbenici.

Promijenio bih narudžbu, nešto dodao, nešto oduzeo, što trebam napraviti?

Najbolje je da napravite novu narudžbu, s obveznom napomenom da otkazujete postojeću narudžbu (s brojem narudžbe).

Mogu li spojiti dvije narudžbe, da platim samo jednu poštarinu?
Možete, ako ne postoji neka veća vremenska razlika između dvije narudžbe, uz obveznu napomenu o kojim se točno narudžbama radi.

Što ako vam pošaljemo pogrešnu knjigu ili sl.?

U slučaju da dogovorimo povrat nekog artikla, a poštarinu povrata plaćamo mi – najveći iznos poštarine koji ćemo platiti jest 20 kn (slanje poštom kao tiskanice, u dogovoru s nama). Ako vi odlučite poslati nam paket natrag nekom drugom dostavnom službom, to je vaš izbor, ali mi i u tom slučaju plaćamo iznos poštarine najviše u vrijednosti do 10 kn. Također ne primamo pakete s otkupninom, nego vam novac (za vraćeni artikl + poštarinu) uplaćujemo na račun nakon primitka paketa.

Prošlo je više dana i čekam svoju narudžbu, gdje je zapelo?
Najčešće se radi o tome da naš upit niste odgovorili. Možemo li vam slati udžbenike jer je kod nas došlo do promijene stanja ili količine i ta pošta završi u SPAMU ( neželjenoj pošti). Mi najčešće odgovramo u roku dan, dva, tri  zavisno kad smo primili narudžbu od vas tj.kad nam počinje radni dan. Kad provjerite poštu, pošaljite nam upit mailom s prezimenom a i brojem narudžbe da možemo lakše detektirati i odgovoriti vam.

Šta je s mojom narudžbom poslala sam je jutros, nisam dobilo mail, dali ste primili narudžbu itd…

Na sve te upite mi odgovramo ali pokušavamo smanjii njihov broj jer taj koji odgovara ne može raditi ništa drugo vezano za narudžbe nego pisati mailove i odgovore koji su po nama samorazumljivi.

Ako niste dobili mail da je narudžba zaprimljena> narudžba NIJE zaprimljena. Pokušajte provjeriti zašto, dali ste zbog GDPR niste kliknuli na prihvaćanje uvijeta ili niste ispunili kontakt podatke do kraja. Uglavnom dajte si vremena i vidite o čemu se radi jer tako i tako ćemo vam mi u 90% slučajeva ovo isto reći pa ćete taj postupak pažljivo ponoviti. Time ćete ubrzati stavr od vašeg upita nama > pa do našeg odgovora vama> pa do vašeg čitanjai ponovne procedure vi dolovno možete dobiti narudžbu kući ako pažljivo pratite upute u kontakt formi. Kad je narudžba uspješno kreirana onda MORATE dobiti mail  a provjeite i SPAM (neželjenu poštu).

 

NAPOMENA: Ukoliko tražite određemo izdanje knjige, u određenom stanju i očuvanosti molimo Vas napomenite nam unutar narudžbe. Isto tako nas možete nazvati i kontaktirati, gdje ćemo Vas uputiti na očuvanost. Knjige koje šaljemo su rabljene i u dobrom stanju ukoliko nije naznačeno LOŠE i NOVO.