Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autobiografija jednog yogina

Paramhansa Yogananda, Autor

Autobiografija jednog yogina

Autor: Paramhansa Yogananda

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Godina: 2005.

Stranica: 516

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 179,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Ovo što držite u ruci nije obična knjiga. To je duhovno blago. Njena poruka za tražioce istine početak je velike pustolovine.
Paramhansa Vogananda prvi je veliki indijski učitelj koji je duže vremena živio na zapadu (više od trideset godina). U knjizi na znanstveno jasan način objašnjava suptilne, ali točno određene zakone po kojima yogini čine čudesa i uče vladati sobom. Diplomac sveučilišta u Calcutti, Vogananda piše s nezaboravnom iskrenošću, pronicljivom duhovitošću i božanskim žarom.
Autobiografija jednog yogina, danas je klasično djelo, prevedena je na četrnaest jezika. Obavezno je štivo za kolegije komparativne religije, psihologije, književnosti, filozofije, sociologije, pa čak i biologije, na više od stotinu sveučilišta i koledža.

Paramhansa Vogananda (1893. -1952.) je učenik Sri Yukteswara, kristo-likog učitelja koji je bio učenik glasovitog yogina-kućedomaćina, Lahirija Mahasaye, a on je bio učenik mahavatara Babajija, drevnog učitelja koji još uvijek živi u Himalajama.

Vogananda pripovjeda o svojim susretima sa indijskim svecima i yoginima kao što su “svetac sa dva tijela”, “lebdeći svetac”, “mirisni svetac”, “svetac bez sna”, “yogmi koja ne jede”, “Tigar swami”., te o druženju s Rabindranathom Tagoreom, Jagadisom Chandrom Boseom i Mahatmom Gandhijem. Važna poglavlja posvećena su “zakonu o čudima” i “kriya yogi” – drevnoj indijsko) znanosti o bogospoznaji.
*
“Indijski yogin opisuje svoju obuku pod vodstvom svoga gurua.. .od kojeg je naučio znanstvenu metodu samospoznaje…”
The Times Literary Supplement. *

“Knjiga koja zahtijeva pažnju svakog kršćanskog mislioca” Herbert E. Wiseman u The Modem Churchman. *

“Pravo otkrovenje… duboko ljudsko… autobiografija u najboljem smislu te riječi koja će pomoći Čovjeku da sam sebe bolje razumije… knjiga od koje zastaje dah… ispripovijedana s raskošnom duhovitošću i divljenja dostojnom iskrenošću… očarava kao najbolji roman”
New Sentinel, Fort Wayne^ Indiana.

“Kao jasno svjetlo usred mraka bila je Voganandina prisutnost u ovom svijetu. Takva velika duša rijetko silazi na zemlju i to samo kad za nju poszoji istinska potreba.” Njegova svetost Shankaracharya od Kachipura, poštovani duhovni vođa
milijuna ljudi Južne Indije. *

“Ni na engleskom, ni na nekom drugom evropskom jeziku dosad nije napisano ništa što bi se moglo usporediti s ovim opisom yoge.”
Columbici University