Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Pavličić Pavao, Autor

Muzej revolucije

Autor: Pavličić Pavao

Muzej revolucije

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x13

Izdavač: Mozaik knjiga Zagreb

mozaik knjiga logo

Godina: 2012.

Stranica: 303

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 99,00 €

Cijena: 9,90 €

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Muzej revolucije Pavla Pavličića priča je o tri prijatelja, a priču nam kazuje jedan od njih, čuvar Muzeja. On je u zgradi Muzeja revolucije pa u nekadašnju Knjigu dojmova zapisuje sve što zna o toj instituciji. Kuća je nekada bila svojina bogataške obitelji Kraljevac. U muzej je pretvorena 1952., upravo onda kad su pripovjedač i njegova dva prijatelja krenuli u školu.

Jedan od tih prijatelja potomak je obitelji kojoj je zgrada nekada pripadala. Drugi je sin paloga borca po kojem se zovu ulice i tvornice u tome kraju. Njih trojica upoznali su se kad su ih primali u pionire i od tada su bili nerazdvojni. Sve što im se događalo u životu, u školi, na studiju i na poslu bilo je vezano uz Muzej revolucije koji i sam prolazi zanimljiv put.

No dolazi kolovoz 1995. i u tom trenutku počinje ova priča. Oni se nalaze na tri različita mjesta: jedan na ratištu kao časnik Hrvatske vojske, drugi u Bosni, kao zastupnik ostataka Jugoslavije, a jedan u rodnome gradu, gdje čeka vijesti i zapisuje sve čega se može sjetiti. Na kraju se u Muzeju pojavljuje i žena koja je svoj trojici prijatelja obilježila život.