Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Pavličić Pavao, Autor

Trajanovo pravilo

Autor: Pavličić Pavao

Trajanovo pravilo

Stanje: Novo

Uvez: Meki

Format: 19x12

Izdavač: Mozaik knjiga Zagreb

mozaik knjiga logo

Godina: 2009.

Stranica: 286

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena: 49,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

NOVO – nekorišteno
Vito Galović asistent je na Studiju novinarstva. Njegov šef i životni uzor Milan Klobučar bio je jedan od studentskih vođa 1971., ali se nakon 1990. nije vratio u politiku. Njih dvojica prate dokumentarnu seriju što je upravo krenula na nekoj od privatnih televizija. Serija se zove Zaboravljene sedamdesete i u njoj se emitiraju posve nepoznati materijali, najprije o studentskom štrajku, o političkim procesima kao i o cijelom nizu drugih događaja iz toga desetljeća.

Serija će izazvati priličnu uzbunu u javnosti jer će se na snimkama mnogi ljudi prepoznati, a i mnogi događaji prikazati u posve novom svjetlu. Osobito će se uznemiriti profesor Klobučar jer se njegov lik vidi u svakom nastavku serije, i to u posve drugačijoj ulozi od one po kojoj je on inače poznat u javnosti i njegova uloga u povijesnim događajima odjednom će početi otkrivati svoje naličje.

Trajanovo pravilo vrhunski je triler Pavla Pavličića koji svoje polazište nalazi u događajima iz 1971. godine čije se posljedice u životima sudionika osjećaju i danas. Pun preokreta i napete priče, ovaj roman još jednom dokazuje Pavličićevo vodeće mjesto među autorima ovoga žanra u hrvatskoj književnosti.