Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Pessl Marisha, Autor

Uvod u fiziku katastrofe

Autor: Pessl Marisha

Uvod u fiziku katastrofe

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 23x15

Izdavač: Fraktura

Godina: 2009.

Stranica: 563

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 119,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

U odličnom stanju!

Uvod u fiziku katastrofe Marishe Pessl najimpresivniji je eruditski romaneskni prvijenac od pojave Jonathana Safrana Foera i njegova romana Sve je rasvijetljeno… Uskovitlano, sjajno i slojevito djelo koje pripovijeda neporecivo pametan i neobuzdan novi glas… Na pitanje je li Uvod u fiziku katastrofe obvezno štivo za poklonike maštovite nove proze odgovor je: da.
Janet Maslin, The New York Times

Razigrana sinteza klasičnog i modernog, banalnosti i sudbine – spoj Nabokovljeva Pnina i TV-serije The O.C. – proizlazi iz autoričine poetike… Nakon ove optimistične knjige čitatelji će htjeti još.
The New York Times Book Review

Fascinantno i mračno, duhovito i pronicavo… Stvarna prednost ove pozamašne knjige rječito je pripovijedanje. Zahvaljujući autoričinoj darovitosti za jezične akrobacije stranice prolijeću uz minimalan napor.
USA Today

Oštroumna i originalna, dijelom je to priča o odrastanju, dijelom roman ceste, a dijelom osebujan pregled književnih klasika s primjesama romantične komedije i krimića… Takva pirotehnika smješta autoricu uz bok mladim, eklektičkim talentima kao što su Dave Eggers, Jonathan Safran Foer i Zadie Smith.
Vogue

Uvijek je poticajno otkriti pisca koji toliko uživa u očaravajućim igrama riječi.
Los Angeles Times

Satirični tour de force… Istodobno zabavan i mračan, ambiciozni romaneskni prvijenac Marishe Pessl netipična je priča o odrastanju, a autorica točno zna što želi postići. Tekstura romana, redak za retkom, donosi znalačku i ironičnu sliku suvremenih američkih pojavnosti, stilova i ljudi te umnogome podsjeća na Nabokova, primjerice u Loliti. Marisha Pessl ima izvanredan dar zapažanja. Takva odvažnost, poduprta oštroumnošću, pravo je blago.
The San Diego Union-Tribune