Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Praktično vrtlarstvo

Peter McHoy, Autor

Praktično vrtlarstvo

Autor: Peter McHoy

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 31x24

Izdavač: LEO Commerce

Godina: 1999.

Stranica: 256

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 129,00 kn

Opis:

Vrtlarstvo je aktivnost za slobodno vrijeme koja postaje sve popularnija i ljudi se sve više zanimaju kako oblikovati svoje vrtove te kako uživati u zadovoljstvu i ispunjenju koje usto osigurava i dobru kondiciju. Praktično vrtlarstvo je knjiga koja istovremeno nudi najvažnije upute i savjete za svaki dio vašeg vrta kao i vrtlarski vodič po godišnjim dobima prema kojemu čitatelji mogu točno znati kad treba određeni zadatak planirati ili izvesti kako bi mogli organizirati svoje slobodno vrijeme tijekom cijele godine.

U svemu tome je najvažnije domišljato i učinkovito oblikovanje, pa vas prvi dio knjige Praktično vrtlarstvo vodi od faze planiranja do realizacije vaših ideja povezanih s oblicima, strukturama i biljkama. Osnove oblikovanja nude se na samom početku knjige, a sadrže ideje i za najnezgodnije oblike i okoliše; Oblici i strukture pokazuje kako plan pretočiti u akciju što je popraćeno korak-po-korak uputama za konstruiranje svih popularnih vrtnih detalja kao što su zidovi, ograde, staze, patiji i kamenjari, a nudi i poticajne fotografije koje ilustriraju cijelo bogatstvo dostupnih mogućnosti. Izbor biljaka nudi savjete o biljkama za svaku priliku i potrebu – biljke prema boji i teksturi, biljke što vole sunčane i sjenovite položaje, biljke za tropski ugođaj i još mnogo toga.

Vodič za vrtlarenje tijekom cijele godine sastavljen je prema godišnjim dobima i popraćen detaljnim i preciznim korak-po-korak fotografijama što pokazuju kao se pouzdano uhvatiti u koštac s vrtlarskim zadacima što ih treba obaviti tijekom pojedinog godišnjeg doba. Taj dio započinje proljećem, pravim početkom vrtlarske godine, kad sve pogodniji vremenski uvjeti omogućavaju sjetvu i sadnju; ljeto pruža odsjaj i uživanje, no u sezoni bujnog rasta od presudne je važnosti pljevljenje i njega; jesen je, poput proljeća, period zaposlenosti zato što tada ne samo da treba sijati za žetvu naredne godine, već postojeće biljke treba zaštititi od smrzavanja i ostalih opasnosti; čak i usred zime postoje važni poslovi koje treba obaviti. S knjigom Praktično vrtlarstvo kao vodičem, znat ćete kako u svakoj pojedinoj fazi najbolje iskoristiti svoje vrijeme i sposobnosti.