Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Pilić Sanja, Autor

Mrvice iz dnevnog boravka

Autor: Pilić Sanja

Mrvice iz dnevnog boravka

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 21x13

Izdavač: Alfa

Godina: 2011.

Stranica: 147

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 79,00 kn

Opis:

Autorica progovara o životu jedne obitelji, neobične, nestandardne, boemski raspoložene – ovaj put iz perspektive najmlađeg člana obitelji, jedanaestogodišnjeg Janka (…) Glavna je odlika u pisanju Sanje Pilić umijeće u stvaranju uspjelog spoja starih, mnogo puta već iskorištenih tema u književnosti i originalnog, samo njoj svojstvenog stila punog humora i lucidnosti kojima privlači i odrasle čitatelje. (DUBRAVKA TEŽAK)

Naslov je metaforičan, odčitali bismo ga kao mrvice iz svakodnevice, svakidašnji život. (…) Ali, dok obitelj otkvačeno životari, Janko surađuje u „Modroj lasti“, nalazeći motive u životu stanara u njegovoj zgradi i stvara – Robotka. On nije postao samo igračka nego se – orobotio (kao što se dijete rodi!) i progovorio. Janko postaje slavan (…) Ovaj roman Sanje Pilić (…) je ležerno, duhovito pripovijedanje o zagrebačkoj sadašnjici, kroz život četveročlane obitelji. (STJEPAN HRANJEC)

Element privlačnosti je osjećaj bliskosti i mogućnost poistovjećivanja djeteta s obilježjem djetinjeg. (HRVOJKA MIHANOVIĆ-SALOPEK)