Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

IZRADA PRIMJERSKIH PROGRAMA u Pythonu

PREDRAG BROĐANAC LEO BUDIN ZLATKA MARKUČIČ SMILJANA PERIĆ

Nakladnik: Element

element nakladnik

Cijena u knjižari: 156,00 €

Cijena: 11,90 €

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Izrada primjenskih programa u Pythonu
Priručnik je nadogradnja dvaju prethodnih udžbenika Rješavanje problema programiranjem u Pythonu i Napredno rješavanje problema programiranjem u Pythonu istih autora.

U ovoj knjizi, kao i u spomenute dvije, velika je pažnja posvećena načinu rješavanja pojedinih problema, ali se i nastavlja ukazivati na mogućnosti koje nudi programski jezik Python i cijelo programsko okruženje koje se oko njega razvilo. Na taj način priprema upotrebljivih primjenskih programa postaje djelotvorna, jednostavna i zabavna.

Važno je napomenuti da su tijekom zadnjih desetak godina razvijeni mnogi programski sustavi zasnovani na Pythonu. Pritom su se stvorile biblioteke programskih rješenja za koja su odabirane najprikladnije strukture podataka i pripadni algoritmi. Na taj su način nastali programski moduli prilagođeni pojedinim skupinama problema. Moduli uobičajeno sadrže odgovarajuće klase objekata i pripadne metode zasnovane na provjerenim algoritamskim postupcima.

Čitatelj će savladavanjem ovog priručnika steći dodatna znanja i vještine za izradu primjenskih programa raznovrsnih namjena.