Predstavljanje Knjigoljuba

Povodom 15 godina (i više!) rada u Osijeku, sada već legendarni Antikvarijat Ezop poziva vas u nedjelju 12. svibnja.2019. u Caffe Cadillac u ulici Alojzija Stepinca 28 na izuzetno zanimljivo druženje uz knjigu i pretpremijeru animiranog filma „Knjigoljub“ čiji je autor Ivica Valentić, veliki zaljubljenik u knjige, glazbu i film te vlasnik antikvarijata, koji više od 15 godina promovira čuvanje, otkup i prodaju knjiga.


Jer knjiga je trajna vrijednost samo treba biti u pravim rukama.

U prostoru ispred i u Cadillacu očekuje vas bogat program od 17 do 19 prodaja knjiga po 5 kn. Prigodna tombola za kupce.

U 19 sati pretpremijera animiranog filma „Knjigoljub“ i istoimenog stripa i nakon toga nastup uživo Dore Vestić uz pratnju Josipa Horvata na gitari. Osnovna poruka ovog događanja je da I knjiga može biti povod odličnom druženju i zabavi.

Ulaz je besplatan, a druženje je predviđeno od 17 sati pa nadalje.

Vidimo se u nedjelju 12. svibnja u Cadillacu

Antikvarijat Ezop – 15 godina (i više) u Osijeku


Sinopsis:

Novinarska ekipa se upućuje u antikvarijat jer su čuli da će se pojaviti nekakav čudan gost. Pojavljuje se Knjigoljub koji obrazlaže zašto se pojavi baš sada, šta ga užasava npr.” boji se PDF formata i Kindla” izmeđuostalog. Tu on ukazuje na njegovog ljutog protivnika … Film se temelji na istinitoj priči:) Objašnjava i mist. pojavu koju smo znali svi prakticirati a to je da stavimo knjigu pod glavu i sutra sve znamo kad nas pita profesor. Ovaj film je jedna cijelina ali će se druge epizode nastaviti raditi . Film promovira knjigu te ga mogu gledati i odrasli kao i djeca.
Televizijska ekipa odlazi u osječki antikvarijat jer su dobili informaciju da će se ondje pojaviti nekakav čudan gost. Ispostavi se da je taj čudni gost – Knjigoljub, mistično drevno biće koje živi posvuda gdje postoje knjige. On obrazlaže zašto se pojavio baš ondje i baš tada. Između ostalog, kaže da ga užasavaju PDF format i Kindle te ukazuje na svojeg ljutog protivnika, drugo biće koje se zove Copyrko. Film se temelji na istinitoj priči. 🙂 Knjigoljub objasni i što stoji iza trika u kojem se knjiga prije spavanja stavi pod glavu pa se ujutro pred profesorom zna gradivo, a koji smo svi znali prakticirati. Ovaj je film zasebna cjelina, ali radit će se i druge epizode. Film promovira knjigu, a mogu ga gledati i odrasli i djeca.

A television news crew goes to an antique bookshop because they received an information that a strange guest would appear there. It turns out that the strange guest is – LIBROPHILEAS, the ancient, mystical creature which lives everywhere where there are books. He explains why he has appeared at that particular place and at that particular time. Among other things, he says that the PDF format and Kindle device terrify him, pointing out his archenemy, another creature called Copymen. The movie is based on a true story. 🙂 LIBROPHILEAS explains the magic behind the trick of putting a book under the pillow before going to sleep and knowing all the leasons in the morning, a trick we all used to practice when we were schoolkids. This is a full short movie, but additional episodes will be made. It promotes reading books, and is suitable for both adults and children.

Pogledajte cijeli film: