prodaja i otkup udzbenika
prodaja i otkup udzbenika

Udžbenike otkupljujemo na dva načina. Jedan je da nam udžbenike koje želite prodati donesete u prostor antikvarijata, a drugi da nam ih pošaljete.

Ovdje saznajte nešto i o našim otkupnim cijenama, načinu isplate, slanju i dr.

Otkup udžbenika u prostoru antikvarijata Ezop, Županijska 19, Osijek


Ako ste se odlučili na ovaj način prodati nam svoje udžbenike koje više ne trebate, preporučujemo, da prije svega na našoj internetskoj stranici provjerite koje udžbenike otkupljujemo, te koju otkupnu cijenu nudimo za njih. Tako ćete se poštedjeti truda da nam donosite nevažeće udžbenike, one koje trenutačno ne trebamo ili one koji su u vrlo lošem stanju.

Također možete usporediti našu otkupnu cijenu s onom drugih otkupljivača, a i sam će otkup trajati kraće. Odlučite li se prodati nam svoje udžbenike, OBAVEZNO sa sobom ponesite neki važeći dokument, osobnu, putovnicu ili vozačku, jer inače nećemo moći otkupiti vaše udžbenike.

Otkupne cijene udžbenika ovise o više čimbenika, najvažniji su:

 • očuvanost udžbenika, oni mogu biti:
  • nekorišteni ili potpuno novi, na web-stranici označeni su sa “NOVO”,
  • rabljeni,
  • rabljeni, ali ne baš u najboljem stanju, ali još dovoljno dobri za upotrebu, na našoj web-stranici označeni s “LOŠE”;
 • trenutak kad nam nudite udžbenike: u vrijeme intenzivnog otkupa cijene koje nudimo su najviše, to je razdoblje od 15. lipnja do 15. rujna za srednju školu. Nakon toga cijene otkupa su niže ili više ne otkupljujemo, ovisi o ponuđenom naslovu;
 • cijena udžbenika u knjižari: što je neki udžbenik skuplji u knjižari, to je otkupna cijena viša;
 • vrsta udžbenika: piše li se u njemu ili ne;
 • dodatni materijal koji ide uz udžbenik, CD-i, karte, naljepnice itd.

Plaćanje udžbenika


Ako nam udžbenike prodajete u samom našem prostoru, novac za njih dobijete odmah.

Ako nam udžbenike šaljete novac vam uplaćujemo na račun, ali tek nakon kratkog postupka provjere poslanoga. Ponekad dolazi do odstupanja od cijene koju ste možda očekivali, zbog različitih procjena stanja udžbenika, ponekad nam se pošalju nevažeći udžbenici ili pak oni u vrlo lošem stanju (preispisani, išarani, poderani, zgužvani, zamrljani, izrezani…), ili nam paket stigne izvan razdoblja intenzivnog otkupa, kad su i cijene drukčije. U svakom slučaju prije uplate kontaktiramo vas telefonski i pokušavamo postići dogovor o otkupnoj cijeni. Nakon toga slijedi uplata na vaš račun, u roku od jednoga ili dva dana.

Ako ne uspijemo postići dogovor o konačnoj otkupnoj cijeni, poslane udžbenike šaljemo natrag Vama o Vašem trošku, poštarina za to je 25 kn, a dostava GLS-om. Moramo napomenuti da se to događa zaista rijetko.

antikvarijat knjige osijek udžbenici rabljene
antikvarijat knjige osijek udžbenici rabljene

Otkup udžbenika preko web-stranice


Na web-stranici su udžbenici koje otkupljujemo i cijene koje za njih nudimo prikazani po razredima, abecedno. Udžbenike koje biste nam ponudili trebate pronaći na stranici i staviti ih u košaricu za ponudu.

Važno je da vaš udžbenik izgleda poput onoga na fotografiji te da se poklapaju naziv i autori. Ako udžbenik koji biste ponudili ne možete naći na našoj stranici, znači da nam trenutačno ne treba ili je nevažeć.

Sastavljeni popis ponude, zajedno s vašim podacima šaljete nam e-mailom, na što trebate primiti naš e-mail kojim vam potvrđujemo da nam možete poslati te udžbenike. Od toga trenutka paket trebate poslati u roku od pet dana.

Pošaljite fotografiju udžbenika


Fotografirajte udžbenike koje želite prodati (kao u primjeru) i pošaljite (zakvačite) fotografiju na ovu stranicu. Nakon obrade kontaktirat ćemo vas s ponudom za otkup.

Otkup udžbenika na ovaj način traje dulje (jer netko mjesto vas treba provjeriti udžbenike koje nudite) nego da sami provjerite cijene i napravite ponudu – razred i udžbenike možete pronaći na meniju s lijeve strane.

Otkup pošalji fotografiju

Slanje udžbenika za otkup


tisak paket ezop antikvarijat
Dostava preko tisak do Ezop antikvarijata.

Možete nam slati putem Tiska. Broj kioska je 920700, HRVATSKE REPUBLIKE 26 31000 OSIJEK
Slati nam možete i poštom (no preferiramo Tisak), na adresu: Ezop antikvarijat, Županijska 19, 31000 Osijek.

 

Koje udžbenike otkupljujemo


Otkupljujemo samo važeće udžbenike koji su u takvu stanju da ih mi možemo ponuditi kupcima. Radne bilježnice otkupljujemo neispisane ili vrlo malo ispisane običnom olovkom. Također, ako kojih od udžbenika u nekom trenutku imamo previše na zalihama, u tom ih trenutku ne otkupljujemo. Popis udžbenika koje otkupljujemo i njihove otkupne cijene možete vidjeti na OTKUP UDŽBENIKA.

Uspješnu kupnju i prodaju žele vam djelatnici antikvarijata Ezop iz Osijeka!