Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Lyndon Robert, Autor

Carska vatra

Autor: Lyndon Robert

Carska vatra

Stanje: Novo

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Fraktura

Godina: 2015.

Stranica: 546

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena: 109,00 kn

Opis:

Još jedan nenadmašan spoj pustolovine i povijesti iz pera Roberta Lyndona, autora nezaboravne Potrage za sokolom.

Godina je 1081., velike se vojske sudaraju, a vladarske loze smjenjuju na prijestoljima – od Engleske do Bizanta Europa bukti ratovima. Ali na istoku prostire se još moćnije carstvo, koje posjeduje oružje što može promijeniti sudbinu svijeta: barut. U želji da se domogne vatrene smjese poraženi bizantski car pokreće naizgled neizvedivu misiju: na dvor kineskog cara šalje viteza – plaćenika Vallona i njegov odred elitnih boraca, koji se toga oružja moraju domoći ili poginuti pokušavajući. Na putu u nepoznato Vallonovoj skupini pridružit će se njegovi vjerni prijatelji: grčki liječnik Hero i engleski lovac Wayland, ali i mladi i nepromišljeni novak Lucas – svaki od njih za to će imati svoje razloge, svaki svoju tajnu. Preko prevrtljivih mora i užarenih pustinja, kroz nego- stoljubive planine i nepregledne stepe, staza do Nebeskog Carstva Vallonovu će družinu voditi u nepoznate zemlje s onu stranu Puta svile. Mnogi će pritom poginuti… ali nagrada za one koji prežive bit će nezamisliva. Carska vatra roman je koji Roberta Lyndona potvrđuje kao majstorskog pripovjedača, a čitatelja šalje na književno putovanje s kojega se neće htjeti vratiti.

Volite li obimne povijesne romane pune pustolovina, raznovrsnih i zanimljivih likova, nepogrešivo smještene u odgovarajući geopolitički i geografski kontekst te nošene radnjom koju ne možete prestati pratiti – ovo je knjiga koju morate pročitati.
Aspen Daily News

Roman pun historijski preciznih pojedinosti o srednjovjekovnom ratovanju…
Library Journal

Ova nevjerojatno dobro komponirana epska priča kao stvorena je za čitatelje koji vole ambiciozne pustolovne romane utemeljene na povijesnim činjenicama.
Booklist

Očaravajuća i dirljiva epska priča koja uobičajene teme povijesnog romana – ljubav, izdaju, strast i iskupljenje – preuzima i nosi nebu pod oblake. U ovom sam se romanu izgubio i više nisam htio nazad.
M. C. Scott