Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Tartt Donna, Autor

Češljugar

Autor: Tartt Donna

Češljugar

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 24x17

Izdavač: Algoritam

algoritam nakladnik

Godina: 2016.

Stranica: 594

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 139,00 kn

Opis:

Jedan od najvažnijih romana ovog desetljeća

Trinaestogodišnji Theo Decker, sin privržene majke i lakoumna, uglavnom odsutna oca, preživi nesreću koja mu uništi život. Ostavši sam i izgubljen u New Yorku, k sebi ga prima obitelj bogatog prijatelja. Ne snalazi se u novome domu na Aveniji Park, uznemiruju ga kolege iz razreda koji ne znaju kako bi s njime razgovarali, muči ga nepodnošljiva čežnja za majkom, i godinama se drži jedine stvari koja ga na nju najviše podsjeća: malene, neobično privlačne slike nizozemskog slikara Carela Fabritiusa koja ga na kraju uvuče u kriminalno podzemlje. Odrastajući postaje vješt u neprimjetnom kretanju bogataškim salonima i prašnjavom staretinarnicom u kojoj radi. Otuđen je i zaljubljen, a njegova ga srećonoša – slika – gura u središte sve užeg i opasnijeg kruga.

Češljugar je uznemirujuća odiseja kroz današnju Ameriku i drama zadivljujuće snage. Stapajući nezaboravno žive likove i uzbudljivu napetost, roman je prekrasna uspješnica koja stvara ovisnost – sveobuhvatna priča o gubitku i opsjednutosti, o preživljavanju i samostvaranju, o najdubljim tajnama ljubavi, identiteta i sudbine.

Dobitnik Pulitzerove nagrade za najbolji roman suvremeni je dickensovski roman o odrastanju i fantastična meditacija o umjetnosti i svim njezinim pojavnostima. Vrhunskim stilom, elegantnim pripovjednim rješenjima, dubokom snagom naracije Donna Tartt uspjela je napisati jedan od zasigurno najvažnijih romana ovog desetljeća, a vjerojatno i šire od toga.