Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Pfeijffer Leonard Ilja, Autor

Grand hotel Europa

Autor: Pfeijffer Leonard Ilja

Grand hotel Europa

Stanje: Novo

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: VBZ Zagreb

vbz nakladnik

Godina: 2020.

Stranica: 657

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena u knjižari: 149,00 kn

Cijena: 119,00 kn

Opis:

Grand Hotel Europa – majstorski napisan roman o Starome kontinentu, na kojemu se nakupilo toliko prošlosti da više nema mjesta za budućnost!

Roman Grand Hotel Europa je postigao golem književni uspjeh u Nizozemskoj, gdje je, otkako je objavljen u prosincu 2018., dosad prodan u nevjerojatnih 250 000 primjeraka, punih
godinu dana ne silazeći s liste najprodavanijih naslova.

Radnja ovog impresivnog romana koji osvaja, izaziva, iritira, zabavlja te naposljetku ostavlja čitatelja potpuno preneražena, počinje dolaskom pripovjedača u luksuzan, ali zapušten Grand Hotel Europa. Ilja Leonard Pfeijffer u romanu rekonstruira zanosnu priču o “ljubavi u doba masovnog turizma”.

Grand Hotel Europa njegov je privremeni smještaj, nakon neuspjeha ljubavne veze s povjesničarkom umjetnosti Clio, s kojom je bio započeo strastven ljubavni odnos u Genovi i s kojom je potom otišao živjeti u Veneciju. Ondje, u hotelu koji svojim labirintskim prostorima i živopisnim gostima podsjeća na poznate hotele iz svjetske književnosti, pripovjedač rekonstruira zanosnu „priču o ljubavi u doba masovnog turizma“.

Istodobno ga sve više oduševljavaju misteriji Grand Hotela Europa, osobito sudbine fascinantnih likova koji u njemu obitavaju, a koji kao da dolaze iz nekih galantnijih vremena. U međuvremenu ta njihova oaza, naoko zamrznuta u vremenu, postaje žrtvom napredujuće globalizacije… Grand Hotel Europa majstorski je napisan roman glasovitog nizozemskog pisca Ilje Leonarda Pfeijffera. Pfeijffer piše o Starome kontinentu, na kojemu se nakupilo toliko prošlosti da više nema mjesta za budućnost. Mjesta gdje se kao najrealnija perspektiva nudi iskorištavanje te prošlosti u obliku turizma. Riječ je o dramatičnom i liričnom djelu o europskom identitetu, nostalgiji i završetku jedne ere. Koliko god možda uznemirujuća, ovo je njegova najbolja knjiga dosad.