Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Bernieres de Louis, Autor

Prašina koja pada sa snova

Autor: Bernieres de Louis

Prašina koja pada sa snova

Stanje: Novo

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Mozaik knjiga Zagreb

mozaik knjiga logo

Godina: 2016.

Stranica: 593

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena u knjižari: 149,00 kn

Cijena: 79,00 kn

Opis:

PRAŠINA KOJA PADA SA SNOVA je veličanstven i dirljiv roman iz pera Louisa de Bernièresa, autora bestselera Mandolina kapetana Corellija.

Za kratkog, zlatnog razdoblja vladavine kralja Edvarda VII. Rosie McCosh i njezine tri vrlo različite sestre odrastaju u ekscentričnom domu u Kentu, između dječaka obitelji Pitt s jedne i dječaka obitelji Pendennis s druge strane. Ali njihove dane dječjih pustolovina zasjenjuje početak rata, koji će ih zadesiti na ulasku u odraslu dob.

Mladići se raštrkaju duž zapadnog bojišta. Rosie se suočava s izazovima života onih koji ostaju kod kuće. Zbunjena svojom ljubavlju prema dvojici mladića – vojniku pješaku i slavnom zrakoplovcu – prisiljena je snalaziti se u izvanrednim vremenima. Mogu li ona i njezine sestre izgraditi novi život u mogućnostima i razorenosti nakon Velikog rata?

Roman Prašina koja pada sa snova slijedi živote nezaboravne postave likova koji nastoje ustanoviti kakvu je sreću moguće sazdati od ruševina staroga svijeta.

Louis De Bernières je autor bestselera Mandolina kapetana Corellija, koji je 1995. godine osvojio nagradu Commonwealth Writer’s Prize za najbolju knjigu, a po kojem je 2001. snimljen film s Penélope Cruz i Nicolasom Cageom. Njegova novija djela su Ptice bez krila i Partizanova kći, zbirka priča Unatoč i zbirka pjesama Zamišljanje Aleksandrije.