Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autor: Mortier Erwin

San bogova

Stanje: Novo

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Fraktura

Godina: 2015.

Stranica: 315

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena u knjižari: 99,00 kn

Cijena: 69,00 kn

Opis:

Zvuči grozno, ali rat je zapravo najbolje što mi se ikada dogodilo.

U suton svojega života Helena Dumont prisjeća se svijeta u kojemu je živjela: djetinjstva, Europe finih manira i jasnih granica, bezbrižnih ljeta na ladanju, a potom praska 1914., velike eksplozije rata i ljubavi koja je promijenila sve.

Osim nje i njezine marokanske njegovateljice ondje više nema nikoga. Dobrodušni otac i nepopustljiva majka, mladi engleski fotograf koji će joj postati suprugom i njezin zlatokosi brat koji je u njega bio zaljubljen, Helenina kći… Svi koji su živjeli u njezinim pričama sada su mrtvi, a nema ničeg lakšeg nego govoriti o mrtvima.

Ali kako oživiti život, za žive?

Poput svoje junakinje, jedan od najcjenjenijih suvremenih belgijskih pisaca Erwin Mortier u Snu bogova za cilj si postavlja baš to. Moćnim, lirskim glasom žene koju je mladost vezala uz doba u kojem su bogovi spavali Mortier ne samo da daje potresnu sliku jednog od najburnijih stoljeća ljudske povijesti već nam i poklanja nezaboravnu meditaciju o prirodi sjećanja i snazi zaborava, o neizbrisivom tragu kojim nas obilježavaju naše obitelji i naše ljubavi, o vrijednosti i ljepoti života koji živimo.

“Monumentalna, fenomenalna knjiga.”
De Morgen

“Mortier u teške nabore povijesti udijeva iglu pjesničke senzibilnosti.”
Livres hebdo

“Delikatni lirski friz koji nam pokazuje kako velike osobne ljubavne priče mogu završiti kao djelići onih velikih, zajedničkih.”
Elle

“Ožiljci, vidljivi i nevidljivi, vibriraju u srcu ovoga predivnog romana.”
L’Express

“Prelijep, neobičan roman o Velikom ratu.”
Independent